Ajnstajnov test inteligencije

Ajnstajnov test inteligencije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Neznam da li je bilo ali evo....ko nikad nije rijesavao ovu zagonetku...???Rijesio sam je i imam tacan odgovor...jedva...samo malo logike...

Ajnstajn je smislio zagentku i rekao da ce samo 2% ljudi uspeti da je resi u roku od 30 min.
Proverite da li ste u toj maloj grupi ljudi!

Sa iste strane ulice ima pet kuca u pet razlicitih boja. U svakoj živi osoba razlicite nacionalnosti. Pet vlasnika piju razlicite napitke, puše razlicite vrste cigareta i imaju razlicite ljubimce. Nijedan vlasnik nema istog ljubimca, ne puši iste cigarete, niti pije isto pice.
Drugi podaci:
1. Britanac živi u crvenoj kuci
2. Svedjanin ima psa za kucnog ljubimca
3. Danac pije caj
4. Zelena kuca je odmah levo u odnosu na belu kucu
5. Vlasnik zelene kuce pije kafu
6. Covek koji puši "pal mal" gaji ptice
7. Vlasnik žute kuce puši "danhil"
8. Vlasnik središnje kuce pije mleko
9. Norvežanin živi u prvoj kuci
10. Covek koji puši "blends" živi u kuci do vlasnika macke
11. Vlasnik konja živi odmah do onoga koji puši "danhil"
12. Covek koji puši "blumasters" pije pivo
13. Nemac puši "prins"
14. Norvežanin živi odmah do plave kuce
15. Covek koji puši "blends" živi odmah do vlasnika koji pije vodu

Pitanje je:
Ko za kucnog ljubimca drži ribice?

Član
vec taj test ima na forumu postavila cura iz sarajeva mislim,,,,,ja rijesio u daleko kracem vremenu,,,dokaz
17f22eecd08174db384d2361d41ec514.jpg

ako je to taj a valjda nema dva ajnstajnova testa

bgm rijesio je i ja , i to bas davno , vrlo je jednostavna ako pratis sve polako , Ajnstajn se zaj*o momacki , ja koliko znam pola raje s foruma je ovo rijesilo :D

Član
Vernes_AMG je napisao(la):
bgm rijesio je i ja , i to bas davno , vrlo je jednostavna ako pratis sve polako , Ajnstajn se zaj*o momacki , ja koliko znam pola raje s foruma je ovo rijesilo :D

i ja sam vidio da je dosta ljudi rijesilo,,,,ili smo mi bosanci pravo pametni kako kazu ili je se Ajnstaj pravo s'ebo,,,davao sam jaranima da rade nisu uspjeli,,,a vjerujem da vecina amerikanaca nebi znala resit ovo pa je zato 2 posto:lol::lol:mislim njihova glupost je postala poznata sirom svijeta

Član
jes jes zaj*o se ajnstajn posteno...samo malo razmisljanja i pratis polako...i dodjes do svabe....koji nema ljubimca...i onda njemu ostanu ribice....:)

Član
Limpi je napisao(la):
A tada su bila ipak drugacija vremena... mozda nije bas sve uzeo u obzir:D

moze biti da se test vremenom mjenjao ili su ljudi evoluirali opametili....
i pazi drug covjek je rekao za 30 minuta a ne 5 ili 10 sati il sta ti ja znam ,,,za koliko moze rijesiti preko 70 posto sigurno,,,,tih 30min je veoma bitna determinanta,,,neki rijese za sat pa kazu 'ja rijesio' sto ga ne svrstava u tih 2 posto...postoje pravila:icon_rolleyes:

Član
AnDel je napisao(la):
Limpi je napisao(la):

i pazi drug covjek je rekao za 30 minuta a ne 5 ili 10 sati il sta ti ja znam ,,,za koliko moze rijesiti preko 70 posto sigurno,,,,tih 30min je veoma bitna determinanta:icon_rolleyes:

istina...on je rekao u roku od 30 minuta...minuta gore i nespadas u tu grupu ljudi od 2 posto....moze svako rijesiti al ne moze svako rijesiti u datom roku jer je potrebno dosta razmisljanja...meni je trebalo 20 tak minuta...al et....i ljudski mozak od ajnstajna nije nista nappredovao....tehnologija je ta koja je napredovala....

Član
GOLF TZ je napisao(la):
AnDel je napisao(la):
Limpi je napisao(la):

i pazi drug covjek je rekao za 30 minuta a ne 5 ili 10 sati,,,za koliko moze rijesiti preko 70 posto sigurno,,,,tih 30min je veoma bitna determinanta:icon_rolleyes:

istina...on je rekao u roku od 30 minuta...minuta gore i nespadas u tu grupu ljudi od 2 posto....moze svako rijesiti al ne moze svako rijesiti u datom roku jer je potrebno dosta razmisljanja...meni je trebalo 20 tak minuta...al et....i ljudski mozak od ajnstajna nije nista nappredovao....tehnologija je ta koja je napredovala....
o tome pricam drug,,,meni trebalo oko 15 min:icon_smile:hihi,,,al sve u okviru 30 min je isto..valjda

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.