ArminM je napisao(la):ja sam skoro sipao,nakon mijenjanja dizni, zaboravio sam kako se zove tecnost,uglavnom oko 15km dodje bocica,ne znam ni koliko dodje u njoj,mozda 150-200ml,nisam siguran, sipas to na otprilike pola rezervoara i ne dosipas gorivo dok se to ne potrosi. To je meni bilo za dizne, al mi rekose da u svakom slucaju dobro dodje da se naspe ponekad. Stvarno nisam bas puno upucen
ZELA GTI je napisao(la):ArminM je napisao(la):ja sam skoro sipao,nakon mijenjanja dizni, zaboravio sam kako se zove tecnost,uglavnom oko 15km dodje bocica,ne znam ni koliko dodje u njoj,mozda 150-200ml,nisam siguran, sipas to na otprilike pola rezervoara i ne dosipas gorivo dok se to ne potrosi. To je meni bilo za dizne, al mi rekose da u svakom slucaju dobro dodje da se naspe ponekad. Stvarno nisam bas puno upucen
Zašto si sipao nakon mijenjanja dizni? :icon_eek:
Opet si ih zaprljao!
Od tih aditiva skoro pa nemaš ništa. Otiđi na ultrazvučno čišćenje dizni.
djogi86 je napisao(la):Za commonrail motore je potrebno nekad nasuti pola litra-litar ATF ulja u rezervoar, zbog pumpe.Dizene mozda malo mozes ocistiti tim sredstvima za ciscenje ali nista od toga konkretno bez ultrazvucnog ciscenja.
Nego meni je taj tvoj pug najsumnjiviji na FAP filter, jel te zeza preko 3-3.5 hiljade obrtaja... nece preko??Imas li tecnosti u Fap filteru.
[/quote
Nije FAP obicni 66kw :123:
to ciscenje dizni,sta,kako,koliko,koliko efektivno, i koliko kesa to dodje? :icon_question:
ZELA GTI je napisao(la):To nije trajno rješenje ali pošto jedna dizna košta 300-400 km onda je po meni jedino.
Košta 15-20 km po dizni. Kako gdje
ZELA GTI je napisao(la):Nema popravke. Mogu se pročistiti i mijenjati mali dihtunzi. Kada zapeče to je to. Motor trokira, troši više goriva, radi na manje cilindara...Meni je jedna skroz zapekla. Auto radilo na 3 cilindra. To se desilo jer sam se potezao na rezervi, pumpa povukla talog...Hajvan
Ako se kome desi ovakva situacija, može pokušati s polovnom. I ja sam to uradio, već skoro godinu dana bez problema. Meni npr. paše sa bmw, fiata brava, stila. Dobar električar/mehaničar vam može preporučiti.
ArminM je napisao(la):def nije napravljeno da steti, sad koliko pomaze pitanje je