Aditiv za gorivo

Aditiv za gorivo

E posto je moj Pug okrenuo malo vise kilometara a nije mi bas neki osjecaj da ide kako bi to trebao, odlucio sam si uzeti neki aditiv, jos i zima ide,pa reko nece skoditi, e sad ja pojma nemam sta bi sipao, i kako,koliko to ide?:icon_question: motor 2,0 hdi

Član
ja sam skoro sipao,nakon mijenjanja dizni, zaboravio sam kako se zove tecnost,uglavnom oko 15km dodje bocica,ne znam ni koliko dodje u njoj,mozda 150-200ml,nisam siguran, sipas to na otprilike pola rezervoara i ne dosipas gorivo dok se to ne potrosi. To je meni bilo za dizne, al mi rekose da u svakom slucaju dobro dodje da se naspe ponekad. Stvarno nisam bas puno upucen

Član
ArminM je napisao(la):
ja sam skoro sipao,nakon mijenjanja dizni, zaboravio sam kako se zove tecnost,uglavnom oko 15km dodje bocica,ne znam ni koliko dodje u njoj,mozda 150-200ml,nisam siguran, sipas to na otprilike pola rezervoara i ne dosipas gorivo dok se to ne potrosi. To je meni bilo za dizne, al mi rekose da u svakom slucaju dobro dodje da se naspe ponekad. Stvarno nisam bas puno upucen

Zašto si sipao nakon mijenjanja dizni? :icon_eek:

Opet si ih zaprljao!

Od tih aditiva skoro pa nemaš ništa. Otiđi na ultrazvučno čišćenje dizni.

Član
ZELA GTI je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

Zašto si sipao nakon mijenjanja dizni? :icon_eek:

Opet si ih zaprljao!

Od tih aditiva skoro pa nemaš ništa. Otiđi na ultrazvučno čišćenje dizni.

cuo sam da to ima u sarajevu,i kazu da je pravo efikasno. A da ti odg zasto sam sipao:
majstori koji su mi zamijenili diznu su me uputili u radnju da trazim taj neki aditiv,rekose mi tada sta mi treba,i tako i bude,ja odem,nadjem i oni mi to sipaju,kaze da se jos malo bolje podmaze,moglo je i atf ulje ali eto kupi to,da se potrosi jos malo para,kad su me vec naceli:icon_biggrin:
vjerujes da nisam pitao ni zasto ce,niti koji djavo,kad sam vidio da ne pusi vise bilo mi sve ravno do mora:icon_smile:

Član
Za commonrail motore je potrebno nekad nasuti pola litra-litar ATF ulja u rezervoar, zbog pumpe.Dizene mozda malo mozes ocistiti tim sredstvima za ciscenje ali nista od toga konkretno bez ultrazvucnog ciscenja.
Nego meni je taj tvoj pug najsumnjiviji na FAP filter, jel te zeza preko 3-3.5 hiljade obrtaja... nece preko??Imas li tecnosti u Fap filteru.

djogi86 je napisao(la):
Za commonrail motore je potrebno nekad nasuti pola litra-litar ATF ulja u rezervoar, zbog pumpe.Dizene mozda malo mozes ocistiti tim sredstvima za ciscenje ali nista od toga konkretno bez ultrazvucnog ciscenja.
Nego meni je taj tvoj pug najsumnjiviji na FAP filter, jel te zeza preko 3-3.5 hiljade obrtaja... nece preko??Imas li tecnosti u Fap filteru.
[/quote

Nije FAP :cool::cool::cool: obicni 66kw :123:

to ciscenje dizni,sta,kako,koliko,koliko efektivno, i koliko kesa to dodje? :icon_question:

Član
To nije trajno rješenje ali pošto jedna dizna košta 300-400 km onda je po meni jedino.

Košta 15-20 km po dizni. Kako gdje

Član
ZELA GTI je napisao(la):
To nije trajno rješenje ali pošto jedna dizna košta 300-400 km onda je po meni jedino.

Košta 15-20 km po dizni. Kako gdje

kad sam ja imao problema sa diznama,odnosno sa jednom jebenom diznom rekli su mi da je niko ziv ne bi popravio,jer je "zagorila totalno",ali da se nekad prije nego je riknula islo na to ciscenje mozda ne bi doslo do toga do cega je doslo, ali opet sve spekulacije. Ne bih pozelio nikome probleme sa diznama,obicna govna a kostaju cijelo bogatstvo:lol:

Član
Nema popravke. Mogu se pročistiti i mijenjati mali dihtunzi. Kada zapeče to je to. Motor trokira, troši više goriva, radi na manje cilindara...Meni je jedna skroz zapekla. Auto radilo na 3 cilindra. To se desilo jer sam se potezao na rezervi, pumpa povukla talog...Hajvan:D

Ako se kome desi ovakva situacija, može pokušati s polovnom. I ja sam to uradio, već skoro godinu dana bez problema. Meni npr. paše sa bmw, fiata brava, stila. Dobar električar/mehaničar vam može preporučiti.

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Nema popravke. Mogu se pročistiti i mijenjati mali dihtunzi. Kada zapeče to je to. Motor trokira, troši više goriva, radi na manje cilindara...Meni je jedna skroz zapekla. Auto radilo na 3 cilindra. To se desilo jer sam se potezao na rezervi, pumpa povukla talog...Hajvan:D

Ako se kome desi ovakva situacija, može pokušati s polovnom. I ja sam to uradio, već skoro godinu dana bez problema. Meni npr. paše sa bmw, fiata brava, stila. Dobar električar/mehaničar vam može preporučiti.

i kod mene je polovna:cool::cool:
proslo je neko vrijeme i nemam problema,nadam se da ih necu ni imati;)

Član
stetil to sranje, imam ja neku abro bocicu "octane bustera", tako nesto, hocel ici gore ako naspem, ili bolje barem na psihickoj osnovi :icon_question: htio pitat, a zaboravim uvijek, stoji bocica bezveze u garazi, pa ako moze, ne steti, da je drmnem unutra