ABS lampica

ABS lampica

Član
raja u zadnjih nekoliko dana pali mi se lampica od ABS-a, primjetio sam da mi je jedna plocica vise potrosena, jer nakon kocenja cujem da grebe malo, nisam imao vremena da to sad pregledam. Upali mi se lampica od abs-a neki dan u voznji, kocnice sve normalno rade. Stanem sa strane ugasim auto, upalim ponovo i lampica nestade, kasnije se opet upali. Gledao sam i ulje, ima ga dovoljno
danas sam se vozao cijeli dan, nije se upalila,zadnji puta sinoc, ali vjerujem da ce opet

nisam ni na dijagnostiku jos isao, danas sam mogao al zaboravio, nije bilo lampice pa nisam ni gledao, sad nesto listam forum pa se sjetio

Član
tako se meni upalila i stalo se pali i gasi. sve je pocelo kad sam plocice promjenio isao na dijagnostiku kaze motoric abs-a

Član
Isti slucaj bio i kod mene. Palila se par puta nisam nista vozio majstoru. Kad mi je se sjebalo ono nesto sa kodovima kad mi auto nije moglo da upali tad majstori nesto supali po dijagnostici oko tih kodova i od tada mi se nije palila lampica nikako sad jesu li oni nesto svojevoljno radili ili ne, ne znam, nista mi nije naplaceno za abs

Član
Neki senzor ili citac nije uredu. moze biti da se zaprljao (nakupilo spene na njemu ili slicno). Na dijagnostiku od da vidis koji je, jer cim jedan prestane da radi on ne vidi da se taj tocak okrece i gasi abs i tada dobijes obicne kocnice.

Član
nisam ja primjetio ni da je plocica slaba, sve dok nije doslo ovo toplije vrijeme, pa se otvara prozor. znaci malo kocim, i cim pustim kocnicu cuje se isto kao da malo zapinje od nesto, ali nisam jos siguran ni na kojem tocku, nisam fkt imao vremena da trazim

sad u nedjelju sam kontao sve rasklopit svakako, da napravim rucnu, posto je nemam nikako, a registracija ide
valjda se nece nista sjebat da vozim jos ovako, doduse nema lampice
sutra cu spojit dijagnostiku da vidim sta ce reci

Član
Jedino sto mozes da shebes tako vozeci je disk da ga isparas pa ces ga morati ravnati ili mijenjati. To mozes i sad da vidis na kojem je tocku, samo gledaj na kojem disku imas parnica ( nije sjajno nego svijetlije boje i hrapavo mat bude) najcesce bude na gornjem ili donjem rubu diska, kad dodje do sredine tada grebe dobrane kad kocis.

Član
Mozda ti je plocica dosla do senzora pa ti pali lampicu skini tocak pa vidi koliko ima mesa;)

Član
Nema veze potrosenost plocice sa lampicom od ABS-a, kada imas senzor za potrosenost plocice tada se pali najcesce lampica od kocnice ( ! ) ta oznaka je ja mislim. ABS lamica kad se pali je do nekog od senzora ABS-a ili do citaca preko kojeg ocitava senzor (metalni prsten sa rupicama po sebi). Najcesce se nakupi spene na senzor pa ne moze da cita ili se zaprlja taj prsten pa ne ocita i tada upali lampicui kad stanes i upalis auto ponovo on resetuje. Ako neki od senzora ne valja to ce na dijagnostici reci i ako ciscenje ne pomogne, a ja bi ti preporucio da skratis muke i odmah ga zamijenis, onda ga treba zamijeniti jer je u njemu ode namotaj i onda ce sve cesce i cesce da pali lampicu ABS i jednom ce ostati upaljena i morat ces da ga mijenjas a on nije skup, dodje za golfa 4 zadnji 26 a prednji 28km komad bar kod nas :D a ja mislim da su i kod tebe isti ti senzori.

Član
Senzori ce najprije biti, i u mene je tako bilo dosao mi senzor do plocice i iskrivio se malo i onda kad pritisnem kocnicu osjeti se struganje, zamijenio senzor i od tada radi normalno.

Član
evo sad sam kuci dosao, sve uredu, nema lampice. Svejedno cu sutra spojit dijagnostiku da vidim sta ce reci
ne bi se ja cudio da kod mene ni jedna plocica ne valja, s obzirom koliko ja volim na leru da vozim, ja ga zaletim pa u ler:icon_biggrin:
a kad treba stat onda koci misko:lol:

Ako ti se upali nakon voznje, onda ti je mozda neki magnet zaprljan. Da senzor ne radi lampica bi bila odmah upaljena i ne bi se gasila nikako. Uglavnom ne znam da li ti je taj magnet zajedno sa lezajem tocka jr je skuplje, ali znat ce neko drugi kako je ;)

Član
eto veceras sam se vozikao i nema lampice, abs radi, sve uredno
stari je jutros izvezao iz garaze, kaze da je gorila ali se ugasila, danas cijeli dan uredno, veceras isto

budel sta zajebavalo otkinut cu ga, jebo mu ja mater i lampicu

Član
spajao auto na dijagnostiku, i ona kaze senzor. skinemo i pogledamo kad otkacio se senzor
uglavnom problem rijesen, moze LOCK
hvala na savjetima drugari;)