8.TUNING & STYLING SHOW GRADIŠKA by "TAXI-BAR" - 23.04.2017

8.TUNING & STYLING SHOW GRADIŠKA by "TAXI-BAR" - 23.04.2017

Član
Ove godine su se desile neke promjene u klasama na styling takmicenju, tako da smo dobili dvije nove klase u kojima cemo dodjeljivati po 3 pehara. Klasa yap style je iz posebne nagrade sudija sada uvrstena kao klasa sa 3 mjesta, dok je jos uvedena i jedna nova klasa "best stance" za koju je takodje planiran plasman takmicara 1,2 i 3 mjesto odnosno 3 pehara. Tako da klase za styling na TSG 2017 su slijedece :

Extreme Style – 1. mjesto
Extreme Style – 2. mjesto
Extreme Style – 3. mjesto

Street Style – 1. mjesto
Street Style – 2. mjesto
Street Style – 3. mjesto

OEM+ ili Beginner Style – 1. mjesto
OEM+ ili Beginner Style – 2. mjesto
OEM+ ili Beginner Style – 3. mjesto

Best German Style - 1.mjesto
Best German Style - 2.mjesto
Best German Style - 3.mjesto

Best Yap Style - 1.mjesto
Best Yap Style - 2.mjesto
Best Yap Style - 3.mjesto

Best Stance - 1.mjesto
Best Stance - 2.mjesto
Best Stance - 3.mjesto

Best Race Look

Best Wheels

Best Interier

Best Clean Look

Best Paint Job

Lowest Car

Best Rat Look

Best of Show

Znaci ukupno 26 pehara, koji ce se na osnovu ocjenjivanja dodijeliti najboljima.

Sad cu pojasniti pravila vezano za tri osnovne klase :

EXTREME STYLE

U ovoj klasi automobil treba da ima sto vise prerada, dorada i dodataka . Ocjenjuju se sve vrste prerada koje prezentuje vlasnik, s tim sto se najvise gleda kvalitet odradjenog. Vazno je da prerade budu sto upadljivije i da odstupaju od originalnog, te da je na automobilu sto vise promijenjenog u odnosu na originalni izgled.
Dakle ocjenjivace se slijedece :

1. Eksterijer – ocjenjuju se prerade na branicima i bodykit koji nimalo ne lice na serijske, prerade sasije, felge, ovjes, svjetlosna grupa, neonke, folije, boja, kvalitet izrade i opsti vizuelni utisak i uskladjenost svega na eksterijeru itd.

2. Enterijer – gledaju se sve prerade u enterijeru na svakom pojedinom dijelu unutrasnjosti a kojih treba da bude sto vise. Dakle, kontrolna tabla, satovi (plasma ili custom made), tapacirunzi na vratima, tapacirung krova, sjedista, volan, rucica mjenjaca, HU, dodatni detalji (dodatni monitori, dodatni satovi u unutrasnjosti i sl.) , dodatna oprema u autu itd.

3. Motorni prostor - ocjenjuje se urednost i kvalitet prerada ili dorada u motornom prostoru. Dijelovi motora trebalo bi da budu modifikovani ili zamijenjen motor atraktivnijim modelom (ako je vlasnik tako prosudio), a izgled motornornog prostora uskladjen sa ostatkom automobila. Dijelovi motora mogu biti ofarbani, imati hromiranih detalja, kablovi i cijevi uredno slozene unutar
istog.

4. Prtljazni prostor – ocjenjuju se sve prerade u prtljaznom prostoru. To ukljucuje prerade kompletnog prtljaznog prostora i „custom made“ izrada kutija ili panela za zvucnike i pojacala, monitore, doradjenog osvjetljenja i sl. Vazan je kvalitet uradjenog i opsti vizuelni utisak.

STREET STYLE

U ovoj klasi je vazno imati sto vise prerada koje ce vlasnik da prezentuje sudijama i da ukaze na njih. Sudije upisuju sve prerade i na osnovu toga daju ocjenu , al sa tim da se glavni akcenat stavlja na preciznost i kvalitet uradjenog. Te prerade se odnose na exterier, enterier , motor i na prtljazni prostor. Sve ovo treba da daje sklad i gledace se ukupan spoj eksterijera, enterijera, motornog i prtljaznog prostora te koliko jedno prati drugo i na osnovu toga dati ocjenu ukupnog dojma.
Dakle ocjenjivace se slijedece :

1. Eksterijer - odredjene prerade na branicima , te pripadajuci bodykit koji je primjeren izgledu auta a pri tom ne upadljiv , takodje manje prerade na sasiji koje nisu previse izrazajne. Osim toga ocjenjuje se boja, felge, ovjes, kocioni sistem, svjetlosna grupa, folije, te neki dodatni detalji koji su na eksterijeru a
koje prezentuje vlasnik itd.

2. Enterijer – vazan je ukupni dojam i uskladjenost svega u unutrasnjosti automobila. Prije svega ocjenjuje se urednost i kvalitet uradjenog . (tabla od drugog automobila ili presvucena originalna tabla, tapacirunzi na vratima, paneli za zvucnike, sjedista od drugog auta ili presvucena originalna sjedista, monitori,
dodatna rasvjeta, HU, volan, rucica mjenjaca itd.)

3. Motorni prostor – ocjenjuje se sveukupni izgled motornog prostora od cistoce i urednosti do prerada na motoru ili izmjene motora drugim motorom. Neki dijelovi motora trebalo bi da budu tunirani a dozvoljena je i zamjena motora . Motorni prostor treba i da je stilski dotjeran, moguce i je i farbanje pojedinih dijelova.

4. Prtljazni prostor - ocjenjuje se urednost, dodatne kutija te dorade oko kutije i zvucnika, sredjenost kablova i eventualna dodatna osvjetljenja u prtljaznom prostoru.

BEGINNER STYLE ili OEM+

U ovoj klasi ocjenjivat će se prerade ili dorade koje nisu vrlo
zahtjevne na automobilu. Automobil bi trebao biti slican originalnoj
izvedbi , gotovo identican ali sa vidljivim preradama kao sto su izmjena felgi,
izduvnog sistema, ovjesa, svjetala itd.
Dakle ocjenjivat ce se slijedece:

1. Eksterijer vozila treba da izgleda gotovo slicno serijskom
automobilu sa nekoliko nezahtjevnih prerada, kao sto je vec receno – felge, izduvni sistem, ovjes, svjetla , folije, eventualno mali spojler ili lip koji ne izmjenjuje bitno serijski izgled automobila. Ocjenjuje se boja te ukupan dojam koji ostavlja automobil (uklopljenost branika i ostalih dijelova eksterijera u kompletan izgled)

2. Enterijer vozila moze biti serijski sa nekim eventualnim izmjena
npr HU-a i sl. Sudije ce posebnu paznju da obrate na urednost, ocuvanost i cistocu unutrasnjosti automobila i takodje na dodatnu opremu koje vozilo posjeduje.

3. Motorni prostor mora biti uredan i cist, sredjena instalacija itd. I
to ce biti ocjenjivano. Na motoru nisu potrebne nikakve prerade.

4. Prtljazni prostor takodje mora biti uredan i cist , te u njemu nisu
potrebni nikakvi posebni zvucnici i prerade. Urednost je na prvom
mjestu.

Sto se tice dodatnih klasa (german , yap i stance) kao i posebnih nagrada , mislim da nema potrebe da se opsirnije objasnjavaju jer sam njihov naziv ih opisuje i karakterise sta ce biti ocjenjivano.
 
Član
Parking prostor unutrar kompleksa (ispred svadbenog salona) je rezervisan za takmicarska auta , ako sam dobro razumio pitanje...
 
Top