6 najboljih krugova ikada voženih na Nirburgringu

6 najboljih krugova ikada voženih na Nirburgringu

Član
21433-porshce.jpg

Nirburgring Nordšlajfe je staza koja se s pravom može nazvati jednom od najkultnijih na svetu, a osim bogate istorije i činjenice da je javnosti dozvoljeno da pristustvuje testovima, tu je i činjenica da je reč o najdužoj stazi trenutno u upotrebi.

Poslednjih godina, vreme potrebno da se obiđe krug na "zelenom paklu" postao je važan faktor kada je reč o performansama automobila, stoga vam dana donosimo neke od najboljih (i najbržih) vožnji sa čuvene nemačke staze.

Porsche 956 – 6:37 (najbrže zabeleženo vreme na Nirburgringu, jer vožnja Stefana Belofa iz 1983. godine, nažalost, nije snimljena kamerom)
Pagani Zonda R – 6:47.50
Radical SR8 LM – 6:48
Porsche 918 Spyder – 6:57
Yamaha YZF R1 – 7:10 (najbolji rezultat koji je ostvario jedan dvotočkaš)
 
Ovo su jedni od najbržih krugova na Nordschleife, ali NAJBOLJI ikada je upravo sa onim autom na slici gore, RUF CTR Yellowbird, 1989. Stephan Roser i video koji se zove Faszination Nurburgring. ;)
 
Član
Ovo su najbrzi kao sto Porschefan napisa, meni su nekada najzanimljiviji oni kada lik uleti na stazu sa autom tipa Swift Sport pa ga vozi full gas i gdje smije i ne smije :D
 
Ovaj je postavljan na forumu 100 puta, ali vrijedi ga pogledati svaki put. RUF CTR Yellowbird je 1988. postao najbrži serijski automobil (RUF GmbH)na stazi Nardo u Italij sa najvećom brzinom od 341 km/h, a godinu poslije najbrži serijski automobil na stazi Nurburgring sa vremenom 8.05 min. A video koji je tada snimljen svjedoči o jednoj od najluđih vožnji na ovoj stazi



 
Član
covjeka su i noge i ruke zobolile mogu misliti....motor iza zadnje osovine svoju politiku vodi (negdje sam procito), al djaba cojk vozi:)
 
Top