402 / najcesca pitanja

402 / najcesca pitanja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kako mogu pristupiti utrci ubrzanja "402 Street race"?

Osnovni uvjet pristupa je posjedovanje registriranog cestovnog motornog vozila i valjana vozačka dozvola B kategorije.
Startnina za nastup iznosi 300,00 kn i ulazi u fond nagrada, a jednokratna licenca za event (2 dana) iznosi 50,00 kn i u sebi sadrži osiguranje vozača u slučaju nezgode.



Kako se dolazi do natjecateljske licence?

Jednokratne licence (za event) koštaju 50 kn, izdaju se na licu mjesta nakon rutinskog pregleda lječnika (besplatno i osigurano od strane organizatora)
Sezonske licence (za sve evente pod nazivom "402 Street Race") koštaju 100 kn i izdaju se od strane organizatora, nakon predočenja liječničke svjedodžbe o zdravstvenom stanju.



Da li utrci mogu pristupiti vozila koja nemaju registraciju?

Da, od ove godine je omogućen pristup natjecateljima prijavljenim za pojedinačno prvenstvo i sa neregistriranim odnosno trkaćim vozilom.
Takvim vozilom smatra se ono vozilo koje za preradu ima jedno od navedenog:
- motor se ne nalazi u serijski predviđenom prostoru.
- motor i šasija ne potječu od istog proizvođaća.
- vozilo ima motor različite konstrukcije i više cilindara, u odnosu na konstrukciju i broj cilindara motora koji se ograđivao u odgovarajući model automobila.
- vozilu je promijenjena ili dodana pogonska osovina.
- vozilo ima dodatni jedan ili više motora
ili pak u drugom slučaju kada je vozilo složeno po FIA homologaciji za discipline krug, rally, brdo i ocjenski rally.
Predmetno vozilo mora imati ugrađen roll bar, sustav za gašenje požara sa mogućnošću aktiviranja izvana, odnosno zadovoljava osnovne elemente iz "Tehničkog pravilnika.
Za dodatne upite obratite se tehničkoj službi na e-mail: tk@402streetrace.com



U koju kategoriju vozila spada moje vozilo ako imam homologirane sve prerade i registraciju?
Ukoliko su prerade homologirane i vozilo je uredno registrirano tada predmetno vozilo spada u kategoriju registriranih vozila i plaća pristojbe predviđene za registrirana vozila.



Koliko iznose nagrade na utrkama?
Nagradni fond pojedine utrke se formira nakon prikupljanja svih startnina toga dana i djeli sa brojem natjecateljskih klasa.
Npr. prihvaćamo 160 vozila, što čini nagradni fond minimalno od 48000,00 kn (160x300), toga dana imamo otvorenih 6 klasa (48000,00 / 6), dolazimo do sume da svaki pobjednik svoje klase odlazi sa nagradom od 8000,00 kn.
U nagradni fond ulaze i startnine neregistriranih trkačih automobila koje iznose 450,00 kn po utrci, kao i sve novčane kazne koje službeno osoblje naloži prema natjecateljima zbog povrede pravila.



Da li postoji bodovanje ili prvenstvo?
Postoje dva prvenstva, jedno za pojedince pod imenom 402 Street race championship , a drugo za timove pod imenom 402 Stret race racing series. Prijavljeni za ta prvenstva dobijaju bodove po kriteriju najboljih ostvarenih vremena na utrkama unutar klase u kojoj su završili natjecanje toga dana, ali isključivo u odonosu na svoju konkureniciju odnosno samo one koji su se prijavili za isto prvenstvo.
U kalendaru su navedeni eventi koji sadrže sveukupno 16 utrka ubrzanja u široj regiji, te da bi se kvalificiralo za osvajanje nagrade iz nagradnog fonda od 100.000,00 kn za pojedinačno prvnestvo i 30.000,00 kn za timsko prvenstvo, potrebno je odvoziti minimalno 9 utrka i sakupiti što veći broj bodova.



Da li se boduje svih 16 utrka?
Ne. Iako je u sezoni 2007. predviđeno 16 utrka i u svim utrkama je moguće osvajati bodove, za konačni zbroj bodova svakog natjecatelja u sezoni uzimamaju se njegovih 10 najboljih utrka.



Da li 1. mjesto u klasi donosi najviše bodova?
Bodovi nisu vezani uz plasman nego se dodjeljuju prema ostarenim vremenima unutar klase ali se uspoređuju samo natjecatelji iz iste konkurencije (vozači pojedinačnog prvenstva uspoređuju svoja najbolja vremena sa drugim vozačima pojedinačnog prvenstva unutar iste klase toga dana a vozači timskog prvenstva sa drugim timskim vozačima unutar klase toga dana).


Koliko košta i kako sudjelovati u prvenstvima?
Sudjelovanje u prvenstvu započinje registracijskom prijavom i uplatom startnine za pojedinačno prvenstvo 402 Street race championship u iznosu od 700,00 kn (1000,00kn za neregistrirana vozila). Sudjelovanje u u timskom prvenstvu 402 Street race racing series započinje prijavom tima, besplatno je, ali je uvjetovano samo za sudionike pojedinačnog prvenstva.



Kako i gdje mogu platiti startninu?
Startnina za utrku iznosi 300,00 kn (450,00 kn za neregistrirana vozila) i može se uplatiti na žiro račun kluba AMK „GT“ ZABA 2360000-1101-581298 ili na dan utrke prilikom verifikacije. Ukoliko startninu uplaćujete na žiro račun kluba tada na uplatnici obavezno navedite svoje ime a kopiju uplatnice predočite administrativnoj službi prilikom verifikacije.



Da li mogu skinuti svjetlo na vozilu zbog lakšeg usisa zraka?
Uklanjanje svjetlosne signalizacije nije dozvoljeno a vozila bez svjetlosne signalizacije ne mogu nastupiti u utrci 402 Street race.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top