37 puta biciklom do Zenice i natrag do Sanskog Mosta

37 puta biciklom do Zenice i natrag do Sanskog Mosta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
osmanmusanovic.jpg


37 puta biciklom do Zenice i natrag do Sanskog Mosta

Zeničanin Osman Mušanović (53) najpoznatiji je dimnjačar na području sjeverozapadne Bosne i neobičan po načinu kako obavlja ovaj nimalo lagani posao.



Svojim nepoderivim biciklom nepoznate italijanske marke Mušanović je posljednjih nekoliko godina čak 37 puta prešao put u oba pravca od Sanskog Mosta do Zenice gdje mu živi porodica. U potrazi za zaradom Mušanović se otisnuo put Bosanske krajine i u krajiškim gradovima pošteno zarađuje kruh.

- Zaradi se, nešto se pošalje i kući, njima je potrebnije nego meni. Ja sam lak na hrani, a nakon jela važno mi je da zapalim "meki boss" i mogu na krov - kaže uvijek dobro raspoloženi Mušanović.

Nevjerovatne energije on svakodnevno biciklom napravi barem 40 kilometara vožnje. Pored svojih 70 kilograma, na "paksicu" vozi još 50 kg opreme, a samo tegovi važu 20 kg.

Godinama Mušanović čisti kućne badže za 15 KM,a one u zgradama 5 KM više.

- Nisam u PDV-u, kakvo je vrijeme zadovoljan sam - kaže on i dodaje kako se nakon dobro obavljenog posla uvijek "zalijepi" i bakšiš.
 
Član
makar posteno zaradjuje.... i ne zali se.... a ne kao neki... joj nema para joj nema para.... a ovamo nista nece ni da radi..... a bike je stroj pravi.... :D
 
Početnik
probudim se, procitam ovo i odmah postanem svjesnija toga i sta sam i gdje sam... kakva snaga, kakva volja, koji motiv za zivot i prezivljavanje... svaka mu cast...

uh... suti bilosto, ne pisi dalje... opet ces pogodit one koji samo auto i imaju... sus!
 
Član
respect,nisam cuo za ovog sugradjanina:icon_rolleyes:
svaka mu cast,valja na bajsu spucat u sanski most
 
Član
E nažalost u našoj zemlji česta pojava takvo snalaženje :icon_sad:, odu ljudi rade po nekim šumetinama i još im gazda ne plati, ma ljepota i opet se ne žale
 
Član
BLACK KNIGHT je napisao(la):
Treba mu dati Trozinog TypeR-a :cool:

nije ugodan za tako duge vožnje,utrno bi jer ima tvrdo ležanje :D


svaka čast čovjeku viđam ga po gradu,šta samo ima opreme na bajku :icon_eek:
RESPEKT
 
Član
:cool: boyakasha :cool:
svaka mu cast, ja moram role oblacit kad sam u kucu mrsko mi hodat...:lol::lol::lol:
 
Član
Ma dobro je barem povremeno vozit bicikl da ostanes u formi al'nama to mrsko samo u auto i ajmo,a morat ce se malo1
A svaka cast covjeku, eto znamo i mi sad njegovu zivotnu pricu,mislim da ce se sad neki manje zalit na svoje poslove i sluzbeno auto kad vide sta ovaj covjek radi! :icon_smile:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top