2 pitanja u vezi Punta HGT

2 pitanja u vezi Punta HGT

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
1.
Da li fabricki motor 1.8 16V 130KS koje se ugradjuje u punta HGT model 2002 godina, ima dodatno podmazivanje klipova/klipnjaca u bloku motora, tj one brizgaljke koje direktno prskaju ulje na klipove tacnije "bolcne/klipnjace" ????

2.

Da li kako mogu saznati od proizvodjaca koliko trpi doticni mjenjac Nm (spojnica osovina)...


Unaprijed Hvala
 
Član
Hoćeš to da uturbaš ??? :lol:
Na pitanja ti stvarno nemogu dati odgovor, jer nisam baš upućen mnogo u motore uopšteno ...
 
Član
e jeste neki trkaci i tuneri, ne znate bitne stvari oko motora a svakodnevno isti izlazete svojekakvim naporima.
@Alen_P
-polako drug ide nesta :)
 
Član
@tepSIJA

Za motor najbolje da se obratiš na neki specijalizovan fiat forum (čini mi se da je neki engleski fiatforum.co.uk , ali nisam siguran), ima i jedan-dva hrvatska fiat klub pa moža neko zna. Usput ti treba šifra motora(najbolje cijeli broj iz saobraćajne) i mjesec i godina proizvodnje.

Za mjenjač još teže, ja bih se pokušao obratiti direktno Fiat-u(fabrici)-za ovo ćeš morati naći kontakt, pismeni ili e-mail-vrijedi pokušati, premda nije isključeno da neko od ljubitelja zna i taj podatak.
Sretno.
 
Legend
Nacu ti broj lika iz Tuzle, moj dobar prijatelj, razumije se u Turbo, a u Fiata pogotovo, trenutno vozi onog zutog Una Turba. Ako ti on ne bude mogao dati neku korisnu informaciju, kani se cijelog projekta :).
A lik je doktor za FIAT vozila.
 
Član
HVALA velika... uskoro dolazim u Tuzlu pa mi je kulturnije da ga nadjem popijemo kafu i usput ga ispitam o svemu i da cujem njegovo mislenje i savjete... puno hvala Daki, trizex, Kenno..
broj sam zapisao...

pozdrav
 
Član
zapisao takodje i tvoj broj javim se, dolazim uskoro u TZ da nest odradim pa se vidimo, pijemo kafu i razmjenimo koju pametnu.

hvala & pozdrav
 
Član
061/743-159
Uvijek za kafe :) nego celu je uzasno tesko uloviti osim navecer, i vikendima je stalno pod haubom momak, zat ak ces dolaziti javi da ga probamo obuzdati :)
 
Legend
Ma nema sta, ja kad ga nazovem meni je uvjek dostupan bio. Znaci nije se desilo da mi se nije javio. Osim kad buba :) kahhmm
 
Član
Nisam ja rekao da se nece javiti :) samo da ga je tesko uloviti slobodnog :) btw, vidio sam ga danas, tepsija provjerio sam s njim, prvo pitanje negativan odgovor, kaze da nema
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top