2.0dti,74kw/euro3???

2.0dti,74kw/euro3???

Član
CoL3 je napisao(la):
nije ni u mene vjerovao,kud ces benzinca jos volva,to trosi,to skupo,a plin ni pomisliti,to hoce eksplodirati...kad sam uzeo lagano mjenja pricu,onda bmw,to zadnja vuca,to odnese,svaka bezinska je tvoja,pa evo neki dan dovedem em BMW,em benzinac,em ce sad plin ugrađivat:D
popricaj s njim, pokazi mu po piku samo koliko ih ima s plinom,jednostavno mu preracunaj isplativost na 100km diesela koliko love ode,a koliko plina i sl....

pokusat cu mada sumljam:lol:

Član
mk3_16v je napisao(la):
ta astra 1.6 16v po fabrickim podatcima trosi 9.5l neznam kako kod tebe 7.5:icon_question:

uslikam danas poslije posla sta kaze kompjuter, pa postavim ovdje! potrosnja/prosjecna brzina itd...

pozz

City
23.3 mpg OR 10.1 L/100Km
Highway
39.2 mpg OR 6 L/100Km
Combined
31.4 mpg OR 7.5 L/100Km

ovo su podatci Astre 1.6 16v s tim da ti sigurno nisi vozio mrtvi grad pa se ne moze racunati tako nego je to kao sto pise kombinovana voznja , malo grada malo se otvori puta pa se moze doci do 3-4 brzine , tesko je mjeriti grad jer moras upasti bas u mrtvu guzvu i voziti 100km :)

Član
e ovako:

vozim se svako jutro na posao, u podne odem kuci na rucak, opet na posao i opet kuci: 1,5KM u jednom pravcu. 1-2-3 brzina. u cetvrtu ubacim jeino zadnjih 500m na magistrali.

Ne idem preko 3000 ob/min

E takvom voznjom imam prosjek 7,5-7,8 L/100 km

a evo imas ovdje: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/35-Opel/322-Astra.html?fueltype=2&vehicletype=1&constyear_s=2000&constyear_e=2000&power_s=100&power_e=102&gearing=1&powerunit=2

max 9L ( i to karavan)... kakvih 10,1 ??? gdje si to nasao?

Član
Prosjek na 100 KM:

10mvklw.jpg

Prosjecna brzina:

2n1w5kk.jpg

Za te vrijednosti predjena kilometraza:

nzlzkx.jpg

:icon_smile:

pozz

Član
dajte ba sta pričate o potrošnji, to je kakva ti je noga i kakva je situacija u saobraćaju,,moze taj 1.6 16v trošit i 30l/100 km,,nek te ufati guzva dva tri sata i da ides sve prvom stani kreni stani kreni i trošit će.. vozi niz brdo 20 km potrošnja ce past na 2 litra.... tako da slobodno zaboravite te boar kompjutere, sama rijec kaze PROSJEČNA potrosnja, to moze da varira u dva litra ;)

:icon_exclaim::icon_exclaim::icon_exclaim::icon_exclaim:

Član
Kakva ba 2 litra, ne lupaj, board provjeren i 100% tačan, može varirati max 0,5 litara.

Član
Dzeniii je napisao(la):
dajte ba sta pričate o potrošnji, to je kakva ti je noga i kakva je situacija u saobraćaju,,moze taj 1.6 16v trošit i 30l/100 km,,nek te ufati guzva dva tri sata i da ides sve prvom stani kreni stani kreni i trošit će.. vozi niz brdo 20 km potrošnja ce past na 2 litra.... tako da slobodno zaboravite te boar kompjutere, sama rijec kaze PROSJEČNA potrosnja, to moze da varira u dva litra ;)

:icon_exclaim::icon_exclaim::icon_exclaim::icon_exclaim:

ala odgovora!? mogu ja i uslikati trenutnu potrošnju, ali ona varira od 0-29 L/100 KM, ali to nije mjerodavno... uzima se PROSJEK u gradu, PROSJEK na otvorenom i UKUPAN PROSJEK kad se daju fabricke vrijednosti.

A ovo sto sam ja slikao je 140 KM predjenih (kao sto Ekrem Jevric pjeva) Kuca-Poso-Poso-Kuca ;)

Ti bi da proizvodjac stavi trenutnu potrošnju!? Ćega, kada, na kojoj temperaturi, kojoj uzbrdici, nizbrdici?