1. JDM Meet "Nihon kuruma" - Zalužani, BIH.

1. JDM Meet "Nihon kuruma" - Zalužani, BIH.

Član
12507088_1675747076019063_4249990663948482783_n.jpg

Auto-moto klub ''MKM Racing'' iz Banja Luke vam ponosno predstavlja:

Prvi bosanskohercegovački skup ljubitelja japanskih automobila ''Nihon kuruma'', 2016.

Ovaj JDM Meet će se održati 7. i 8. maja 2016. godine na kružnoj stazi Zalužani pokraj Banja Luke. Obzirom da je prošlogodišnji, planirani JDM Meet pred samo održavanje odgođen zbog nemilog događaja na stazi koju je, neposredno nakon toga, uprava MUPa iz Banja Luke zatvorila za javnost bili smo primorani isti odgoditi do daljnjega. Ovaj put je staza namjenski za event rezervisana 6 mjeseci unaprijed. Naši članovi već uveliko rade na organizaciji ovog eventa koji će po prvi put u regiji predstaviti nešto svojstveno i originalno:

1. TRACK DAY - Svi ljubitelji japanskih automobila, koji budu željeli će, uz uplaćenu kotizaciju, moći voziti stazu oba dana. Broj vožnji će biti usklađen sa brojem prijava. Svaki takmičar će morati pod obavezno imati kacigu ali i ostalu, željenu, zaštitnu opremu. Za ovaj dio eventa je već spremna mjerna oprema. Svaki vozač će dobiti listić s mjerenim vremenima. Cijena kotizacije će biti utvrđena naknadno.

2. STYLE'N'SHINE - Ovaj dio eventa će biti posvećen izložbi japanskih automobila koji će se međusobno takmičiti za mnogobrojne nagrade. Obzirom da se radi o svojevrsnom Tuning/Styling takmičenju u okviru ovog eventa, pravilnik će se bazirati po važećim pravilnicima iz regiona, uz pojedine izmjene i dopune, obzirom da se radi o isključivo japanskim automobila. U skladu s tim će biti i raspoređene nagrade. Komisija će biti tročlana. Cijena kotizacija, kao i pravlinik, će biti objavljeni naknadno.

3. SURROUND COMPETITION - Dio eventa u kojem će se u glasnoći ozvučenja nadmetati ne samo ljubitelji japanskih automobila, nego i SVI OSTALI (npr. VAG grupacija vozila) koje ćemo i ugostiti kao pravi domaćini te upoznati sa onim što mi volimo. Pravilnik ovog dijela takmičenja će biti baziran isključivo na važećem pravilniku za dB drag takmičenja u BiH. Cijene kotizacije će biti poznate naknadno.

4. STUNT SHOW - Dio eventa u kojem će naše kolege, motoristi, pokazati sve ono što umiju na dva točka u više navrata tokom ova dva dana.

5. BARBECUE AND CAMPING - Svim učesnicima i posjetiteljima koji nam dolaze iz udaljenih mjesta i drugih država će biti omogućeno da kampiraju na stazi u dijelu predviđenom za to te da koriste roštilj. Svi oni koji budu željeli odsjesti u nekom od lokalnih motela ili hotela, moći će izvršiti rezervacije nekoliko dana prije samog eventa preko naših organizatora.

6. OPEN AIR PARTY - Tokom oba dana, a posebice sa subote na nedjelju za vas će muziku izabrati naši lokalni DJ-evi. Line up će biti poznat detaljno. Nemojte se iznenaditi nekim zvučnim imenima elektronske muzike sa lokalne scene.

7. CAR CINEMA - 7. maja, nakon cjelodnevnog druženja i takmičenja, svi prisutni će moći na projektoru pogledati neke od kultnih japanskih filmova vezanih za JDM kulturu nakon čega partijamo do ranih jutarnjih sati.

8. CAR LIMBO - Mnogima već poznato mjerenje visine svakog vozila na samom ulazu na event. Tokom vikenda će se, za sve one inovativne i koji to žele, organizovati međusobno nadmetanje u car limbu. Možete iskoristiti sve ideje da budete sto niži.

Ovo su samo neki od detalja koji će vas pratiti tokom ova dva nezaboravna dana. U pripremi su pozivnice za sve balkanske JDM klubove, ali i zasebne Honda, Toyota, Nissan, itd. klubove.

Event će trajati dva dana. Cijene ulaznica za posjetitelje, za izložbene automobile i njihove vlasnike, takmičare i sve druge kotizacije će biti poznate naknadno. Sadržaj eventa će biti dopunjavan naknadno, ovisno o sponzorima ali i željama ostalih učesnika da zajedno sa nama uveličaju ovaj JDM Meet. Očekujemo veliki broj gostiju iz inostranstva koji već uveliko razmišljaju o dolasku na ovaj event. Napominjemo da će na stazi biti prisutna služba Hitne pomoći, policije, vatrogasaca ali i ostale usluge koje su vam prijeko potrebne. Event će biti medijski popraćen od lokalnih medija ali i od našeg profesionalnog fotografa.

Željno isčekujemo Vašu potvrdu o dolasku i iskreno se nadamo da će te svojim prisustvom uveličati ovaj event.

MKM Racing Banja Luka.

Link eventa na FB: https://www.facebook.com/events/1098197943531544/
 
Član
Šta se dešava na Zalužanima , teško da će biti nešto od ovog.
Opet budale hoće da prave cestu preko dijela staze...
 
Član
Treba organizovati akcije kao sto su bile u subotu i nedelju ali negdje kod institucija grada, cisto da neko obrati paznju bar malo
 
Član
Rjeseno je sve u vezi staze,sve manifestacije i takmicenja ce biti odrzani. Na meet su svi dobrodosli,naravno u sto vecem broju! :)
 
Top