vozio sam oba motora, nisam na zalost jos posedovao niti jedan, al evo napisat cu ti nesto iz svog iskustva, kako ja razmisljam, sta bih ja, pa mozda i skontas nesto dobro iz toga (ako razmisljamo na isti / slican nacin)
kao prvo.. vozio sam ekinog starog, cistokrvnog (fabrickog) 1.8 8v GTIa iz 85god ja mislim (znaci k glava) i auto me stvarno odusevilo, islo je strasno dobro, imao je dobar zvuk (auto je bilo fabricko sto se tice motora/izduva/felgi, vozio sam ga prije nego sto mu je stavio alu felge, spustio ga, bilo sta) znaci prije njega ga je vozio neki stariji ciko, sto nije bio "chuner" tako da je bio 100% fabrika, i stvarno, i sada se dobro sjecam tog auta, bio mi je nekako pojam za sve 8v GTIjeve, jer je jako dobro isao, nije puno trosio, a imao je onaj osjecaj "neceg" dok ga vozis..
poslije toga, isto njegovog golfa sa 16v motorom.. iskreno, meni je onaj 8v bolje isao,16v je vise trosio, a nije isao nista bolje nego onaj, osjecaj za volanom (mislim da je sa 8v pravio 16.1@402) , 16ka ko 16ka, meni nista ne predstavlja posebno, (pricamo o klasicnom 16V KRu),u ocima i usima pojedinaca, to je ono VRH jarane, kad neko vidi golfa,prvo sto ce pitati jel GTI ili jel 16ka (a pola od toga i ne znaju sta to znaci) tako da iz svega ovog gore sto sam napisao
ja da sad ubacujem motor, stavio bih ili 8v ili ABFa (ako bi se odlucio na 16v)
ako u keca ubacujes , onda ili 1.6 8v(iz keca GTIa) ili 1.8 8v 112ks su oba..