1.8 8v ili 1.8 16v?

1.8 8v ili 1.8 16v?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
po meni nikad ne moze bit bolji 8v od 16v,mozda je to problem kod vw da je bolji 8-ica od 16-ske..:icon_rolleyes:

Početnik
.nOKe je napisao(la):
vozio sam oba motora, nisam na zalost jos posedovao niti jedan, al evo napisat cu ti nesto iz svog iskustva, kako ja razmisljam, sta bih ja, pa mozda i skontas nesto dobro iz toga (ako razmisljamo na isti / slican nacin)

kao prvo.. vozio sam ekinog starog, cistokrvnog (fabrickog) 1.8 8v GTIa iz 85god ja mislim (znaci k glava) i auto me stvarno odusevilo, islo je strasno dobro, imao je dobar zvuk (auto je bilo fabricko sto se tice motora/izduva/felgi, vozio sam ga prije nego sto mu je stavio alu felge, spustio ga, bilo sta) znaci prije njega ga je vozio neki stariji ciko, sto nije bio "chuner" tako da je bio 100% fabrika, i stvarno, i sada se dobro sjecam tog auta, bio mi je nekako pojam za sve 8v GTIjeve, jer je jako dobro isao, nije puno trosio, a imao je onaj osjecaj "neceg" dok ga vozis..

poslije toga, isto njegovog golfa sa 16v motorom.. iskreno, meni je onaj 8v bolje isao,16v je vise trosio, a nije isao nista bolje nego onaj, osjecaj za volanom (mislim da je sa 8v pravio 16.1@402) , 16ka ko 16ka, meni nista ne predstavlja posebno, (pricamo o klasicnom 16V KRu),u ocima i usima pojedinaca, to je ono VRH jarane, kad neko vidi golfa,prvo sto ce pitati jel GTI ili jel 16ka (a pola od toga i ne znaju sta to znaci) tako da iz svega ovog gore sto sam napisao

ja da sad ubacujem motor, stavio bih ili 8v ili ABFa (ako bi se odlucio na 16v)
ako u keca ubacujes , onda ili 1.6 8v(iz keca GTIa) ili 1.8 8v 112ks su oba..

POTPIS!

Damir,isto kao sto sam ti i ja napisao u PM...ja sam sebi uzeo 1.8 8V...jos scirocco laksi od dvice,koliko toliko,al je laksi...ja zadovoljan 17 klasom, za pocetak..dok se ne ustelim.. :cool:

Super Moderator
ja se slazem sa noketom da je bolji 8v od 16v al najveci razlog je sto ne mozes naci 16v u dobrom stanju i kad ga ubacis postoji mogucnost da ubrzo crkne znaci da mu je izvucena dusa
dok 8v ces naci u dobrom stanju su stoga i izdrzljiviji od 16v bar ja mislim
drug ima golf 2 GTI 8v (kretenosaurus sa foruma sto vozi jettu 2.0) i vozio sam ga milion puta, auto savrseno prima gas i ide super ;)

Član
Poveden mojim iskustvima ako bas oces da ubacis 1.8 motor u keca ubaci 8v manje kentre manje elektronike manje zajebancije, potrosnja je tu negdje a na dobrom glasu nije 1.8 16v(osim u juice-ovoj pjesmi :) ) a i je cak i brzi na 402 metra 8v od 16v kr ali po meni ako vec si zagrizo ovakav project ubacuj 2.0 16v abf to je motor i mozes ga turpijat i sve zivo a 1.8 malo pevecanje snage za mnogo para! Pozz javi sta si odlucio

Član
ne razumijem se nesto u te motore ali prica raje koju znam da je 16V KR VRH ono kad stavis 8V e dobar je samo da je 16-ka. moj jaran ima u kecu 2.0 8V ma auto otkida ono bas mjera ide,ali dodje pred intereks i ide prica koju sam naveo. Ako radis auto za sebe onda samo sebe slusaj i vidi sta ti je najbolje;)

Član
vozim 2.0 8v i mogu ti reci da sam ja prezadovoljan sto potrosnjom sto odrzavanjem sto ostalim popratnim zajebancijama ;) 16ka je 16ka ali ako vec hoces 16ku onda samo abf ako nema abf onda samo 2.0 8v:cool::cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.