roki_actros je napisao(la):A sta je sportak? Sve se moze postaviti i napraviti, samo je pitanje za koje pare i u koje svrhe..
dohc_16V_Mo. je napisao(la):Ugh...Dok kupis go motor isto kosta dosta novaca. Postavit klapne na mjesto je relativno lahko ali dok se ustimaju e to je vec prica. Vidio sam dosta ljudi koji su probavali isto i nisu uspjeli ili su oslabili motor ili su potrosili vrijeme novac i zivce i da bi na kraju se mogli vozat samo jednom sedmicno sto se tice potrosnje. Pregledao sam tvoj projekat i ja bi ti preporucio da uzmes nesto sto snagom ide na tvoj auto (otezao si auto jer si stavio zadnji most od VR-a i zastita) uzmi nekog solidnog benzinca cak sta vise malo jaceg nego inace da dobro podnosi tezinu keca, da ti ne mora noga do poda bit.
adi187 je napisao(la):sto ne ganjas kakav 1.8T uz manje prepravke digne mu se snaga jos fino, komplikovano je to sa karburatorima :icon_rolleyes:
mokeBass je napisao(la):pa 1.8t cipujes bez problema do 70ks, i sta hoces mjera... a kako ja znam 4 karburatora staviti, to jest portovati glavu, i na kraju ustimati sve to, to ti tito nemoze ustimati i da ti ostane sve uredu... mislim moze se to uraditi ali kolko ce kostati, kolko ce srkati corbe... i gdje ces naci covjeka za to stelovanje, pa racunaj do kupis cetiri karbasa npr od r1 ili nekog druogog motora, pa dok postavis, pa ovo ono sta sve ide, pa dok posetlujes itd... a ovako ubacis motor navedeni, cipujes ga, i rahat si... a to sto viska novacaa imas, motor osvjeszis i ti rahat.... gledao sam nedavno da jedan 1.8t ide do 220ks u sm chip tuningu...
Ady94 je napisao(la):mokeBass je napisao(la):pa 1.8t cipujes bez problema do 70ks, i sta hoces mjera... a kako ja znam 4 karburatora staviti, to jest portovati glavu, i na kraju ustimati sve to, to ti tito nemoze ustimati i da ti ostane sve uredu... mislim moze se to uraditi ali kolko ce kostati, kolko ce srkati corbe... i gdje ces naci covjeka za to stelovanje, pa racunaj do kupis cetiri karbasa npr od r1 ili nekog druogog motora, pa dok postavis, pa ovo ono sta sve ide, pa dok posetlujes itd... a ovako ubacis motor navedeni, cipujes ga, i rahat si... a to sto viska novacaa imas, motor osvjeszis i ti rahat.... gledao sam nedavno da jedan 1.8t ide do 220ks u sm chip tuningu...
e drug problem je u tome sto ovaj nije 1.8t vec obicni i nema turbine a problem je instalacija od ovog motora je neispravna a neznam zasto bi bilo to tesko ustimat karburatore i zasto bi potrosnja prelazila 10l