1.6 TD intercooler blok motora pomoc i dalje potrebna

1.6 TD intercooler blok motora pomoc i dalje potrebna

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
radi se o Passatu 3 s pomenutim motorom kojem je sve izmjenjeno sve zbog ulja koje curi a ne zna se odakle i na kraju se ustanovilo da je pukao blok motora na 2 mjesta sta je najbolje uraditi:mijenjati auto s obzirom da je sve mijenjano bilo bi steta,mijenjati motor?,mijenjati blok?? sta je najisplatnije?jel neko imao slicnih problema???unaprijed hvala

RE: pomoc 1.6 TD intercooler blok motora

minjaj blok...neznam ima li razlike blok TD-IC sa obicnim dizelom, informiraj se bolje...sljedeca opcija motor...

Član

Najbolje je zamjeniti motor jer i ako budeš mjenjao blok dobro će te koštati

Član

Zamjeni blok i usput odradi generalku ako imas para i miran si zadugo

Član

Ma vidi dal mozes blok samo da nadjes steta ako si uzimao nove dijelove sada da ti staje ako nadjes blok vidis i generalku uradis i budes rahat ako ne uspijes blok da nadjes onda motor ne preostaje ti nista drugo sve zavisi u kakvom jenstanju auto

Početnik

bas ej neki problem naci blok motora od golfa dizela...nadjes go blok i prepakujes sve svoje,samo gledaj jel ti standard ili specijala..a odvezes majstoru,brate,i kazes mu da ti blok promijeni i boli te briga kako ce..

Legend

blok motora mislim da je isti i na 40,44,51 i 59kW (na zalost isti je, zbog toga se i desava da taj "ojacani" 59kW ima problema sa blokom motora, tj puca)..

ako nema spasa tom tvom, uzmes drugi blok motora od dizela (iz ne provjerenih izvora) sam cuo da je kod starije tipe turbo dizela (86,87 god) blok "tvrđi" nego kod tih novijih, al svakako se ti informisi, vidi takodje sa "Ligom" on zna dosta toga, pa ti moze dati savijet ;)

Član

ljudi nisam znao gdje sam postavio temu tek sad sam pronasao.Auto nije moj nego od rodjaka i dalje vozi s puknutim blokom neki dan je morao ici u HR s njim tako da mu je majstor trenutno rijesio problem tako sto je zalijepio blok i drzalo je nekoliko dana medjutim ulje je opet procurilo.Predlozili ste mi sve kao i majstor osim toga da mijenja blok on to ne preporucuje,ali ako je isti blok kod svih kao sto rece Noke onda mozda ne bi prosao toliko skupo..

da ne otvaram novu temu treba mi jos jedan savjet.Taj isti moj rodjak zagledao je Passata 2003 god. izgleda full oprema TDI tiptronic i bio se dobro nalozio da ga kupi i neko mu je nesto napricao o tom TIPTRONIC mjenjacu tako da se sad dvoumi.Sta vi velite???hvala unaprijed

Član
sada ima u ponudi motor 1.9TD da ubaci umjesto svog 1.6TD intercooler i konta kad ubaci taj motor da njega stavi i intercooler jeli to moguce??[/align]

Početnik
_vwfan_ je napisao(la):
sada ima u ponudi motor 1.9TD da ubaci umjesto svog 1.6TD intercooler i konta kad ubaci taj motor da njega stavi i intercooler jeli to moguce??[/align]

isto kao i na 1.6td, ako mislis na 1.9 td motor sa 55kw..

Član
Oggy je napisao(la):
_vwfan_ je napisao(la):

isto kao i na 1.6td, ako mislis na 1.9 td motor sa 55kw..

valjda je taj bude u passatu 3,golfu 3,ventu itd..

Član

Drug već sam ti napisao najbolje je drugi motor jer znam po sebi kod mene je isti motor u autu i bila je pukla glava motora popravka me je koštala i previše

Član

zatvoraš je napisao(la):
Drug već sam ti napisao najbolje je drugi motor jer znam po sebi kod mene je isti motor u autu i bila je pukla glava motora popravka me je koštala i previše

izgleda da ce tako i biti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.