Diamant srebrna octavia by hakkler

Diamant srebrna octavia by hakkler

Član
mali refresh garaže..
prije tjedan dana stavljen zismki set up..uz put čišćenje tromla i nove su ručne sajle.
par slika na ljetnom set upu prije zamijene..

spakirani zimski set up


prije pakunga izmjeren tlak..pale samo za 0,3 tokom cijelog ljeta




i konačni rezultat...


ostalo ga je za podiči..jer ako zapadne snjegulić ko prošle godine...ode i to malo plastike..šta mi je ispod ostalo :)
 
Poslednja izmena:
Član
neki dan primjetim hrđu ispod inoxa zadnje tablice..pa rekoh da skinem da vidim gdje cvjeta..a ono alge hrđe se love :confused:
makar je zaštita..procvjetalo na šarafima..jedva skinuo jedan uz pomoć čekić metode...užas.
:jawdrop::facepalm:

malo se šmirglalo..farbalo i lakiralo..te vračeni plastični okviri koje sam dobio s autom.
uz put očišćene pozicije..jer je svijetlo bilo več mutno.
naprijed ostavljen inox okvir..a zadnji će na ljeto kad nabavim brodske šarafe koji ne hrđaju :shifty:

danas bio na gratis tehničkom..da vidim kako zadnja ručna radi na valjcima (ok je) i da li je ok kočiona tekučina.
poslije uzeo mjeru nekom touranu 2.0 tdi.u:D
..ugl. teramo sedmu godinu..sve pet još uvijek
 
sve je super ,samo ako možeš zadnje kočnice(doboše) nabaviti sa diskovima ,jer puno je bolja i ručna i nožna a takođe i zaustavni put je puno kraći.kod mene su nazad diskovi kočnica je za 10+;)
 
Član
sve je super ,samo ako možeš zadnje kočnice(doboše) nabaviti sa diskovima ,jer puno je bolja i ručna i nožna a takođe i zaustavni put je puno kraći.kod mene su nazad diskovi kočnica je za 10+;)

kako znaš da je zaustavni put puno krači? si mjerio..usporedio s nekom octavijom sa dobošima? probao stat na NULU sa npr 60 ili 100km/h ?
kao ja neki dan :angelic:
ne uzrujavam se previše jer naprijed ATE Power diskovi naprave posao kako treba i kad treba...zadnje samo zaglade..i poravnaju ;)

prilika je bila..kolega je povoljno davao komplet..sve...al jbg. nisam reagirao na vrijeme.--ošloooo :(
 
kako znaš da je zaustavni put puno krači? si mjerio..usporedio s nekom octavijom sa dobošima? probao stat na NULU sa npr 60 ili 100km/h ?
kao ja neki dan :angelic:
ne uzrujavam se previše jer naprijed ATE Power diskovi naprave posao kako treba i kad treba...zadnje samo zaglade..i poravnaju ;)

prilika je bila..kolega je povoljno davao komplet..sve...al jbg. nisam reagirao na vrijeme.--ošloooo :(
to ti druže govorim iz iskustva jer bavim se tim poslom ja sam automehaničar i ako imaš nekog druga sa oktavijom ,a da ima zadnje kočnice sa diskovima kad bude na tehničkom i nek ti kaže kolika je sila kočenja bila na zadnjim točkovima i pod ručnom i pod nožnom,pa uporedi sa svojim i znat ćeš.doboši nemaju istu silu kočenja kao i diskovi.mislim nisu samo bitni prednji diskovi itekako su bitni i zadnji.pozdrav
 
Član
sve ok..da je bolje sa zadnjim diskovima..je
ugl. sile kočenja prije tri mjeseca na tehničkom
prednji 3500nm
zadnji 2000nm
ručna 14000nm

dobro je.;)
 
Član
mali refresh i nešto o žaruljama/sijalicama kako got kome paše...H4
Od kad imam auto..promijenio sve i svašta..al ugl. koristim uvijek najjače žarulje koje su na tržištu.Ove koje su došle snjim su uvijek kao u zlatnoj rezervi.(žuti fenjeri)
Pod ovim najjače mislim da dobro vidim..a ne da budem viđen. Makar sam neko vrijeme imao one "kao xenon look" pa čim je kiša pala sam mislio da su crkle..jer se u stvarnosti lošije vidi s njima nego sa najobičnijim.

Čim je izašao na tržište uzeo sam phiplips etreme (+80) Odlična žarulja sa odličnim snopom vrlo jarkog bijelog osvjetljenja. Mana..kratak vijek trajanja..kao i sve te extremne "malo" jače žarulje..imao dva seta..trajnost od 8mj do 14mjeseci (cca 27eura pakung)
Onda uzeo philips extreme vision(+90)..kao nasljednik extreme powera sa poboljšanom trajnošću. Čak sam ih "pohvalio" na njihovoj matičnoj stranici od Philipsa..da ne prodaju **** pod bubrege. Jer su riknule nakon cca 10mjeseci (ajde nije 8mj..kao bolje je)
Što se tiče samih žarulja..imaju bolji/širji snop od extrema powera u oborenim svijetlima..dok u dugima su tu negdje..čak možda i mrvu lošije.
mala komparacija :
extreme power Philips

extreme vision Philips


sve je to tu negdje za oko..a onda sam uzeo Bosch +90 (slučajno ubo za 16 eura)
Bosch +90 (najbolja žarulja za 2012 godinu) po snazi i trajnosti
Bilo ih je teško nabaviti u H4 varijanti..ali uglavnom. Rasipanje kod oborenih je odlično. Jarko bijela svijetla..dosad kao najbiliža oem xenonu. Duga isto odlična.Makar u glavi imam..philips extreme power ali lagana plavičasta crta i ledeno bijela boja mi je odlična.. Trajnost..eto trajale mi 20mjeseci (jedna je u rezervi)
Nemam slike ispred garaže..al evo..vidi se bit.

na pozicijama je philipsova blue vision xenon efect..naprijed i na regama.
Ovo piše na njihovim stranicama i u potpunosti podržavam taj text.
"The new Plus 90 bulbs provide a considerably higher light output combined with white light, produced by a specially designed light bulb, which is filled with xenon gas, has an optimized filament design and partial blue coating. The H4 and H7 types are also fitted with a silver cap, thereby producing a particularly elegant look, especially in clear-glass headlights. The Silver cap and blue coating also ensure that the headlight reflector shimmers blue when the lights are not turned on.

a bulb with
warm white light has a color temperature
of approx. 2,700 Kelvin, a gas-discharge
bulb with light similar to daylight approx.
4000 Kelvin
a evo i zašto...


sad interesantne razlike u veličini tj debljini bosch +90 i philips extreme vision
13,8mm vs 16 mm od boscha


moram post na dva puta jer ne stanu sve slike
 
Član
pošto je Bosch +90 malo teže nabaviti a i cijenovno nisu jeftine (22eura) uzeo sam sa dosta skepticizma jer su nove na tržištu Osram NB unlimited (+110) (17 eura)
Oriđiđi pakung

opet mala komparacija sa bosch +90 (16mm) i Osram nb unlimited (14mm)

definitivno..sasvim slučajno najbolja slika :D


bosch mi ima ipak ugodniju ledeno bijelu boju sa niansom plave gornje crte..ali i ove svijetle dovoljno bijelo.Uzeo bi opet bosch +90..ali ove su bile povoljnije..tj. bilo ih je lakše nabavit.

par slikica kako svijetli osram NB unlimited


moja neka ocjena 10 vs 9 za bosch..ali neka ove NB potraju 20 mjeseci...odlično!!
Primječuje se da je snop ..pogotovo desnog svijetla povišen i produžen..u odnosu na ove sve koje sam prije imao..a bilo ih je dosta
wink.gif


i sviđa mi se kod osrama..da su duga baš nekako centrirana..čak i malo ..vuče na lijevo.
Još nisam imao prilike nekoga opomenuti. :D

komentari da hid bolje svijetli..da ali kuda i gdje? i nije dozvoljen..a i sve manje ih je na cesti jer je sila zakona maximalno usmjerena na oem. Hvala bogu. Za oem xenon mi je ipak too much para..jer nisu samo farovi u igri..nego perači,pumpa i ono najgore..nivelacija..too much para.(cca do 1000 eura)
Ali za dobre žarulje mi nije problem izdvojit 30 eura godišnje.


i da..najbitnija stvar opčenito kod žarulja i njihovog vijeka trajanja. BITNO je ne odmah kresnut prekidač..čim ste zapalili auto ili palit sa oborenima.Pričekat par sekundi..da se napon malo iznivelira i onda upalit.Kod auta koji imaju tvornički dnevna svjetla..kao sam ecu to radi (šatro al dobro.. tako prodaju pamet u ovlaštenima) Kao gasi oborena kad krešeš auto..al zato u istoj sekundi ih pali i žarulja najviše ne*ebe. Kod više klase automobila i onih sa xenonom je ipak malo drugačije..tu se iznivelira. A i sam xenon ne daje u sek. punu snagu.

eto...
 
Član
Odlican post! Svaka cast! Vec odavno razmisljam da kupim NB Unlimited ali ne da mi se testirati za 50-tak KM! Ali ovaj post bi mogao da presudi jer su mi svjetla uzasna!
 
Član
Odlican post! Svaka cast! Vec odavno razmisljam da kupim NB Unlimited ali ne da mi se testirati za 50-tak KM! Ali ovaj post bi mogao da presudi jer su mi svjetla uzasna!

tnx..evo dvije malo bolje slike kolko samsung sa 3,2 može prikazat

2014-03-12211709.jpg

fino se vidi kolko desno tuče dosta dalje

2014-03-12211717.jpg

duga...

al svejedno sam i dalje mišljenja da je bosch +90...bolji :D
 
Član
lijepo vrijeme..nije se moglo čekat 15.04. jer se zimnjaci tope na +20c
pa se malo utrošilo vremena s guštom..priprema za ljetnu sezonu





čučuuu..otišlo se na montažu kod mog familjarnog majstora
2014-03-19155356.jpg~original


usput pregledane kočnice..i rezultat da su pakne spaljene makar imaju mesa.
Dugo su i izdržale 92+kkm.U potrazi za novima. Očišćeni malo tromli..skinute prednje zavjesice....opet filing težeg volana..manjih performasni..veče potrošnje..al jbg. za ovaj gušt..nije problem.
Slika pređene km na 15"...120% čistog grada i kratkih dionica od po 7-10km pali gasi.
Moglo je još do 800km terat..al nisam htio vraga izazivat. I nema potrebe više imati pun tank do vrha i vozit vreču cementa bez vez.


dve nočne onak uz put...
2014-03-19192428.jpg~original


2014-03-21195527.jpg~original


i taman me novi kolega s posla pohvali..o da..to je to drugi auto. Nego jel se kvari?
Ma rekoh toči vozi...redovni servisi..tu i tamo nešto..pa to ti je simply clever auto..nema frke :D

I tak stanem pred pekarom..vani +22..da malo provjetrim spustim prozor..oču dignut. A ono rošta li ga sve u 16..i umjesto po kruh odem doma na prisilnih 2,3 čuke šarafanja po autu..bez nekog velkog gušta.
Vrisnuo desni podizač..sajla se splela.
Raskopano..trenutni cilj postignut. Zaglaviti staklo dok ne nađem podizač.Ovlašteni odpada (zadnji put uzeo 130 eura za ljevi) Ok bilo je hitno i bilo je -15c. Sad planiram do 60 eura trošak + pakne..pa več bi trebalo tekučinu za brenze promijenit. nabere se..
eto koja slika..da prati text.
 
Poslednja izmena:
Član
nisam napisao..sve ugl riješeno. Nove pakne gore ..koče ok. Moram 1 dan navratit na valjke da vidim kolko je nm..al dobro je. Podizač složen..zamijenski je je 3x jeftiniji. Jedino mi nije jasno kako je lijevi dosta brži prozor ..nego desni.
Nije do nosača nego do motora..al ajd glavno da radi. To me malo nepredviđeno uzelo..pa nemam nekih ideja a ni kreme da nešto prčkam...

pa sam si ko pravi škodaš "ubo" sat ili ti vuru ili ti čuku :D

pic_51435.jpg


loš fotić ,al eto..par slika paketa...ljepša na slici nego uživo :D





dobra je..ne laže ko ove u kokpitu :happy:
 
Super Moderator
Fina skodica odlicno je pazis :) nego me zanima sto ovaj izduv ljepse ne rijesis? Da ne ide ispod karambolke/branika, nego da usjeces fino kao ogrinal, ovako nije to to ide nizbrdo a i kvari dojam :)
 
Top