Vijesti iz F1

Vijesti iz F1

Početnik
postovi nisu dugi a neki ih opet ne citaju...:icon_rolleyes:

mozda je @ulala komentariso post negdje s proslih stranica...:icon_biggrin:
 
Član
vrijeđaš fanove McLarena svojim komentarima,

Zasto bi lewisu bilo tesko sa kimijem,mislim ako to nije provokacija neznam sta je
 
Početnik
bilo bi mu tesko zato sto je Kimi bolji vozac od Hamiltona,a i ptice na grani znaju kako McM tretira Hamiltona i sutra dovedu Kimija i Kimi otrese Hamiltona i sta onda....:icon_question:
 
pa ko ce biti prvi vozac u Ferrariju , zna se da Alonso ne voli biti drugi , a da mu Massa tek tako prepusti mjesto prvog vozaca u timu , e nece bgm .

Sto Kimi ne odere Hamiltona sad , prosle sezone ...ako je toliko bolji k'o sto pricate :icon_question:
 
Početnik
pogledaj par Kimijevih utrka i sam ces dobit odgovor na to pitanje...

ali da nisu utrke ove i prosle sezone...
 
Početnik
uvjek se pojedine teme mogu obici...:icon_confused:

ako se nekom ne svidjaju...:icon_biggrin:
 
bravof je napisao(la):
pogledaj par Kimijevih utrka i sam ces dobit odgovor na to pitanje...

ali da nisu utrke ove i prosle sezone...

pa kad je Hamilton poceo voziti ?

nemoj gledati sta je nekad bilo , gledaj ko je trenutno bolji vozac , znaci gledaj zadnje 2 sezone ;)
 
Početnik
dobro vernese....hvala ti sto si nam oci otvorio...:lol::lol:







Raikkonen u Formuli 1 ostaje samo ako dobije pobjednički bolid



Kimi Raikkonen je rekao da ne očekuje da će se njegova situacija riješiti kroz nekoliko dana. Odlazak u McLaren, kao ni ostanak u Formuli 1, nisu sigurni.



Raikkonen se zanimaju deseta mjesta

Svjetski prvak iz 2007. Kimi Raikkonen je izjavio da bi ga, ukoliko bude vozio i 2010., u Formuli 1 interesirao jedino pobjednički bolid.

Finac će, kao što je poznato, na kraju ove godine otići iz Ferrarija kako bi napravio mjesta Fernandu Alonsu. Njegova buduća destinacija je nepoznata, a još uvijek nije sigurno ni hoće li ostati u Formuli 1.

"Imam puno različitih opcija," rekao je Raikkonen. "Prije svega želite ugovor s kojim ste zadovoljni i bolid s kojim ćete imati šansu osvojiti naslov. Nema smisla ići u manju momčad i samo voziti. Od toga nemam nikakve koristi."

"Kao što sam rekao, ako želite pobjeđivati morate imati bolid koji će sljedeće godine biti spreman za pobjedu u prvenstvu. Želim barem imati šansu, a onda je na meni i momčadi da vidimo što će se dogoditi."

"Nemam interesa voziti na desetim mjestima. Od toga nemam ništa. Radije bih ostao doma i radio nešto drugo."

"Ako ne mogu imati pravu momčad i pobjednički bolid onda ću razmisliti o svemu."

Ostanak u Formuli 1 još nije siguran

Raikkonena se do sada povezivalo s McLarenom, no on kaže da se njegova situacija neće brzo riješiti.

"Kao što sam rekao, nemam ugovor za sljedeću godinu. Rzmatram različite opcije i vidjet ću što će biti. Ne znam kada ćemo sve objaviti, ako uopće budemo imali što objaviti."

WRC opcija samo u slučaju da dobije dobar automobil

Jedna od Raikkonenovih opcija je i WRC, no ni to za njega nema smisla ako nije u konkurentnoj momčadi.

"To je ista priča. Nema smisla ići tamo ako nemate dobar auto i dobru momčad. Bez obzira što radite, morate si dati šansu da budete dobri, da imate opremu s kojom ćete se boriti za najbolje moguće pozicije."
 
Član
Kakva provokacija covjece, gdje ti ode
sta sad ako ti kazes da je bolji Hamilton onda ti mene provociras , ha pa to tako ispade , daj ba

kada bi sada spomenuli Force India , ti bi se nasao uvrijeden zato sto nepisemo o Mc Larenu , daj ba ima i drugih timova ,

Sam je izjavio da je bilo potesko sa Alonsom , a Kimi nije nimalo manji kalibar ako bi auto bilo konkurentno ,

moje mišljenje , za Kvalifikacije Hamilton , a za konstatno brze krugove Kimi ( trka ) , pogledaj malo podatke , telemtrije kako ko kovzi i koliko dugo

i ovdi ti niko nije spomenuo ni Ferarrija a ni Mc Larena , nego o vozacima pisemo

, koliko su se price kruzile za MCM i Rosberga , toliko se sada prica za Brawn i Rosberga , a kako znamo da je i Brawn Mercedes

evo text od Mladena Jergovića

Najgore čuvana tajna ove godine u Formuli 1 napokon je prestala biti tajnom, i sada će se napokon valjda posve otvoriti tržište vozača i razbuktati silly sezona za godinu 2010. Definitivna potvrda da će Fernando Alonso od iduće godine voziti za Ferrari (o čemu su čitatelji ove kolumne bili obaviješteni još davno – oni revniji mogli bi zapravo pronaći točno kada) jedna od onih vijesti koje povijest Formule 1 čine toliko uzbudljivom. Jer, opet ponajbolji svjetski vozač današnjice dolazi u najveću i najrazvikaniju ekipu.

Kako će Alonso funkcionirati u Ferrariju? Kao riba u vodi. Ne zaboravimo da je Ferrari upravo prošao kroz, za njihove standarde, lošu sezonu, kompromitiranu bazično pogrešno dizajniranim automobilom i, naravno, ozljedom Felipea Masse. Ako znamo da su u Ferrariju već odustali od daljnjeg razvoja ovogodišnjeg modela F60 i usredotočili se (unatoč gunđanju Kimija Raikkonena) na onaj za 2010., i ako znamo da u Maranellu nisu još od ranih devedesetih proizveli loš auto u dvije sezone za redom, za očekivati je da bi se crveni trebali vratiti u sam vrh.

Može li Alonso funkcionirati u Maranellu bolje nego Raikkonen u posljednje tri godine? Vrlo vjerojatno. I u Renaultu i u (pogotovo) McLarenu Španjolac je navikao puno raditi s inženjerima i vrlo precizno određivati smjer u razvoju automobila. Jasno, mali problem ostaje Massa koji se, uz malu pomoć stanovitog Nijemca i svog autoriteta kojeg ovaj i te kako još uvijek ima u Ferrariju, polako preobratio u vozača dovoljno dobrog da postepeno ostavi za sobom posjednika takvog kolosalnog talenta kao što je Raikkonen. Ali, nije za očekivati, u normalnim okolnostima, da bi Alonso trebao imati velikih problema s Massom. Zašto? Zato jer će Alonso znati kako nametnuti svoj autoritet. Ne kažem da Kimi to nije znao: on je smatrao da to nije potrebno.

Smatrao i zeznuo se. Naravno, ovo je konstatacija tek relativne vrijednosti. Malo je vozača u povijesti koji su dobili nogu iz neke ekipe i pritom inkasirali 45 milijuna dolara, što će Fincu, koliko god tvrdio da ga taj aspekt utrka ne zanima osobito, sigurno olakšati nadolazeće zimske dane. Inače, pouzdani izvori u Formuli 1 govore mi da je Raikkonen, zahvaljujući menadžerskom timu Robertson, imao tako savršen ugovor s Ferrarijem da je cijela transakcija postala moguća tek kad je Santander, novi sponzor Ferrarija i stari (ali još uvijek aktualan) McLarena, pristao da plati polovicu Raikkonenove plaće za 2010. Drugu polovicu plaća Ferrari. Kimiju je, pretpostavljam, savršeno svejedno.

Alonso će, dakle, biti ozbiljan faktor 2010. A Raikkonen? Kao prvo, još (u trenucima dok ovo pišem) nije službeno objavljeno da će on uopće negdje voziti. Kao drugo, u McLarenu se protiv njegovog dolaska, logičnog, očekivanog i ekonomski zgodnog, joguni Lewis Hamilton. Prije nego što svi vi koji, eto, baš mrzite tamnoputog Britanca skočite i počnete režati, obratite pažnju na činjenicu na nekoliko stvari. Recimo, takav stav nije osobita novost u Formuli 1. Tako je prije sezone 1986. Ayrton Senna jednostavno zabranio Lotusu da pripusti u tu ekipu Britanca Dereka Warwicka, smatrajući da Lotus jednostavno ne može podnijeti dva vozača toliko vrhunske kvalitete. Warwick je, naravno, protestirao i ljutio se, ali uzalud. Tako danas o Senni znate sve, a o Warwicku to znaju samo zagriženiji F1 fanovi. Takvih je primjera u povijesti Formule 1 još podosta jer su veto na dolazak određenog ekipnog kolege postavljali gotovo svi najveći vozači u ovoj ili onoj fazi karijere.

Hamilton, jasno, o ovome zna i previše. 2007., u svojoj prvoj F1 sezoni nagutao se problema s Alonsom za čitav život, pa je logično da se baš ne veseli razbijanju idile koju je dvije godine uživao s poslušnim (i sporim) Heikkijem Kovalainenom. Vrati li se uistinu Raikkonen u McLaren, bit će to možda i najveći test za Hamiltona do sada u Formuli 1. Jer, ako se to dogodi, Kimi će biti ekstremno motiviran da pobijedi Ferrari sa španjolskim super-starom koji ga je od tamo izbacio. I također, bit će zanimljivo vidjeti kako će Finac funkcionirati u ovom novom hamiltonovski orijentiranom McLarenu. Ne smijemo, jasno, zaboraviti da je tu proveo punih pet sezona, uključujući i onu magičnu 2005., kad je, zapravo, svojim vožnjama više zaslužio naslov svjetskog prvaka od stvarnog pobjednika, Alonsa, koji je te sezone jednostavno pretrpio manje mehaničkih kvarova.

Ima, naravno, još zanimljivih pitanja u ovom plesu vozačkih transfera koji se napokon počeo valjano razvijati. Nico Rosberg u Brawn? Rubens Barrichello i Nick Heidfeld u Williams? Robert Kubica u Renault (sada kad je uklonjen čovjek koji Kubicu prije četiri godine nije smatrao osobitim taletnom)? Timo Glock? Jarno Trulli? Heikki Kovalainen (koji odjednom ostaje i bez reputacije i bez osobnog menadžera)?

U ovom trenutku puno pitanja. U Suzuki, dakle, mnogi će voziti s dodatnom motivacijom u desnoj nozi.
 
Početnik
Massa će uskoro testirati s F2007 [size=large]



S obzirom na rigidni sportski pravilnik o testiranjima, Massa će na raspolaganju imati dvije godine stari F2007 i gume iz kategorije GP2.



Massa će uskoro testirati F2007 na Fioranu

Felipe Massa će se u narednim tjednima vratiti u kokpit F1 bolida, potvrdio je danas Ferrari. Massa će prve testove nakon nesreće odraditi u Ferrarijevom modelu F2007 na stati Fiorano.

Točan datum testa još nije odlučen zbog predstojećih linečničkih pregleda koje čekaju Massu, no odluka se očekuje tijekom sljedećeg tjedna.

Massa se postepeno vraća na razinu fizičke spreme koju je imao prije nesreće u srpnju, a s obzirom da će vozači priliku za predsezonska testiranja dobiti tek u veljači, Ferrari smatra da je važno da Massi omogući da bude što spremniji za start sezone 2010.

Bahrain 2010. glavni Ferrarijev i Massin cilj

No, ipak nema šanse da se Massa na utrke vrati s VN Brazila.

"Još ne znam kad će test biti," izjavio je direktor momčadi Stefano Domenicali. "Odluku ćemo donijeti ovog tjedna jer će Felipe u Maranello doći tek sutra."

"Ovaj će tjedan provesti s momčadi, odradit će i neke treninge na simulatoru, fizičke treninge u Maranellu, a onda ćemo odlučiti o datumu testa. S obzirom da je to obvezatno, prije bilo čega mora proći FIA-in liječnički test. Kažem, o tome ćemo odlučiti tek sljedećeg tjedna."
"Ono što definitvno mogu potvrditi je to da ništa ne planiramo za Brazil. Abu Dhabi je isto malo vjerojatan. Glavni cilj je Bahrein sljedeće godine."

F2007 i GP2 gume jedina mogućnost za Massu

Domenicali je objasnio da je primarni cilj nadolazećeg testa provjera Massine fizičke spreme, a ne lov najbržih vremena. S obzirom na postojeća pravila o sezonskim testiranjima, Massina jedina opcija je F2007 star dvije godine.

"Naš najvažniji cilj je osigurati da Massa bude OK s fizičke strane, baš kao i s Michaelom Schumacherom ovog ljeta," nastavlja Domenicali.

"FIA-u smo tražili za mišljenje kako ne bismo prekršili ništa od sportskih pravila i pravila o testiranju i oni su nam dali odobrenje za ovakvu vrstu testa. To znači da ćemo test u Fioranu odraditi sa starim F2007. bez ikakvih preinaka. Dakle, samo bolid, koji je prodan jednom klijentu, i GP2 gume."

Kaciga neće stvarati probleme
Domenicali je rekao i da se nada da kaciga Massi neće zadavati probleme zbog pritiska na mjesto ozljede. Na nedavnim testiranjima karta koja je odradio u Brazilu, Massa je uklonio unutrašnji dio kacige koji bi mu inače pritiskao mjesto posjekotine na kojem su još vidljivi šavovi.

"Rekao nam je da s tim nije imao većih problema, čak i na mjestu gdje su mu šavovi. Kaže da nije imao nikakvih problema, no normalno je da vas puno stvari boli nakon takve nesreće. Ipak, to je nešto što ćemo vro brzo riješiti."
 
Član
Vernes_AMG je napisao(la):
bravof je napisao(la):
pogledaj par Kimijevih utrka i sam ces dobit odgovor na to pitanje...

ali da nisu utrke ove i prosle sezone...

pa kad je Hamilton poceo voziti ?

nemoj gledati sta je nekad bilo , gledaj ko je trenutno bolji vozac , znaci gledaj zadnje 2 sezone ;)

pa u jednoj od zadnje dvije sezone je Kimi bio prvak, a hamilton iza njega ... eto ti ko je bolji ...

A i do skora je Kimi bio bolji od Hamiltona dok su imali podjednako lose bolide, tek kad je Mercedes unaprijedio (neki kazu na sumnjiv nacin) svoje motore, Hamilton je poceo praviti razliku izmedju sebe i Kimija ...

Istoga sam misljenja da bi Kimi otresao Hamiltona samo tako i razlog njegovog dosadasnjeg nepotpisivanja ugovora je mozda taj sto u ugovoru stoji da bi Kimi morao biti drugi u McM-u ...
 
Naglasi da je to bila prva sezona Hamiltonu i da je Kimi samo zbog 1 boda razlike osvojio titulu ;)

Al ajd , necemo se prepirati , svako svog konja hvali :icon_biggrin:

dok ih ne vidimo na stazi , nista ne mozemo zakljuciti ;)
 
Top