Tiburon je napisao(la):Originalna faktura mora pratiti robu. Niko ne brani komitentima da ranije posalju jos jedan primjerak originalne fakture kako bi špedicija odradila prijavu, ali je ne može podnijeti carini dok ne dodje roba. Sve je stvar poslovne prakse
serialgf je napisao(la):Tiburon je napisao(la):Originalna faktura mora pratiti robu. Niko ne brani komitentima da ranije posalju jos jedan primjerak originalne fakture kako bi špedicija odradila prijavu, ali je ne može podnijeti carini dok ne dodje roba. Sve je stvar poslovne prakse
jos mi samo reci hocu li imati pravo na povrat PDV-a ovo si mi super objasnio i HVALA TI . Dodjem cevape u svakom slucaju
Tiburon je napisao(la):serialgf je napisao(la):Tiburon je napisao(la):Originalna faktura mora pratiti robu. Niko ne brani komitentima da ranije posalju jos jedan primjerak originalne fakture kako bi špedicija odradila prijavu, ali je ne može podnijeti carini dok ne dodje roba. Sve je stvar poslovne prakse
jos mi samo reci hocu li imati pravo na povrat PDV-a ovo si mi super objasnio i HVALA TI . Dodjem cevape u svakom slucaju
Nemas. Da bi imao pravo na povrat PDV-a, moras biti registrovani PDV obveznik. Ako imas nekoga ko jeste, mozes uvesti na njega, izvrsiti povrat, ali taj obveznik mora prikazati u svojim poslovnim knjigama sta je sa tom robom, odnosno mora je imati na stanju, ili prikazati da ju je prodao, odnosno kome ju je prodao. Ako ti nije neka cifra, nemoj se zamarati sa tim..ne bi volio da moram preduzimati mjere iz svoje nadležnosti
Bekir_SA je napisao(la):Najjednostavnije je da oni to tebi posalju DHL-om, platit ces 100-150KM vise a nema hodanja i zajebancija, DHL je meni to sve zavrsio, ja sjedio kuci i cekao masinu, stigla od brata kineza Znhung Cinhua za 17 dana...