Turbokompresor

Turbokompresor

RS5

Član
Moze li mi neko pomoc sta da uradim sa turbokompresorom na opel 2.0 motoru. Da li da stavljam neki hibrid i gdje bi to mogao nac? Planiram dosta modifikacija na motoru tako da mi je ovaj serijski turbo poprilicno slab.
Hvala unapred!
 
Član
RS5 je napisao(la):
Moze li mi neko pomoc sta da uradim sa turbokompresorom na opel 2.0 motoru. Da li da stavljam neki hibrid i gdje bi to mogao nac? Planiram dosta modifikacija na motoru tako da mi je ovaj serijski turbo poprilicno slab.
Hvala unapred!

Vjerojatno pričaš o LETu... ako ti je taj turbo "poprilično slab" vjerojatno hoćeš puno veću snagu... onda lagano kreni od nekih drugih stvari, lako je namontirat veliku turbinu :) računaj da moraš motor otvarat, sve dobro posložit da se ne raspe unutra i td... ako to planiraš, takvih projekata imaš i na forumu dosta dobro složenih...

recimo da prelistaš za početak projekte od Topića, Bertonya i td... bit će ti puno jasnije šta sve trebaš za recimo nekih 300+ konja ;)
 

RS5

Član
Motor je vec poprilicno nabrijan negde u Holandiji. Siguran sam da su unutra kovani klipovi i klipnjace i da su dizne oko 600ccm. Ovih dana cemo ga otvoriti kako bi utvrdili pravo stanje.
Turbo je bio neki hibrid ali je prodat pa su mi isporucili motor sa serijskim turbom. Ja sam cuo da dobre hibride rade negde u Srbiji pa cekam da mi drugar tamo proveri.
Ne znam da li od vas neko ima iskustvo sa tim i da li da se upustam u tu avanturu sa Srbijom.

U Holandiji je to sve preskupo to sam vec proveravao pa pretpostavljam da je tako i sa ostalim delom Evrope.
 
Član
stoo se tice let motora mozes hibrida u srbiji nanapravit i to najjace k16-k29 al puno istanje kuciste pa ne mogu garantovati da nece puci,inace ta turbina je sranje tesko uzmi fino i prodaj je a kupi sebi t3 il hibrida t3-t4 sve zavisi na koliku snagu ciljas...
napisi koje ti se cifre u glavi vrte i posaljem te na najjeftiniju opciju
 

RS5

Član
Hvala svima na pomoci!

Kontaktirao sam ovaj Turbo Servis u Uzicu preko druga koji ih odlicno poznaje. Kazu sve moze samo kad utvrdim sta mi je u motoru i sta bi je hteo.

Kaze drugar da su oni radili bas dosta hibrida i ball bearinga za ove aute sto se voze na street racu u staroj Jugi. . Aleksu audi RS4, nekom momku u Mostaru golfa, Zelenog porsche-a iz N.Pazara, Hoti iz Sarajeva, nekog napucanog yuga iz Srbije..

Dal je moguce da su tako dobri?!

Valjalo bi da nisu skupi pa da resim i taj problem!
 
Početnik
pa taj iz Mostara sam ja :icon_biggrin:

vec sam ti sve rekao u privatnoj poruci

doista su tako dobri, a nisu strasno skupi uopce, kad usporedis cijene gotovih turbina koje porucujes iz stranih zemalja
imaju sve moguce dijelove turba kod sebe, nove, polovne, itd. mislim da mogu sklopiti sta god zelis, skoro svaku kombinaciju
ali dobro skontaj sta zelis i sta ces izabrati kao ispusnu stranu a sta kao kompresorsku. nije to tako jednostavno kako neki misle, kad se pravi hibrid onda je izbor dijelova vec umjetnost.. ;)
 
Top