Kakve veze ima ko je kada bio na kojema SR-u. Ja sam na prvom MoStreet race-u radio u organizaciji, pri Automagazinu i Pungasu. Bilo extra. 3 Godine prije tog Street race-a sam bio u Osjeku, na prvom SR-u u Hrvatskoj. Pa sta? Eto zadnji SR kada je bio u BL nisam otisao, i cak u Tuzli kad bude necu otici, jer jednostavno nema se vise vremena, i neke druge stvari postaju prioritet.
Morate razumjeti jednu stvar, kad benzinac bude brzi od dizela, to i nije neka stvar, ali kad dizel bude brzi od Honde TypR to je velika stvar, a nikoga nezanima jel imao nitro cip ili sta vec, trka je trka.
Dalje, jedno je imati vrijeme na utrci 14sec, jer ima semafor, i red light, a na cesti vrijeme tog dizela se dobrano spusta, jer se krece odokativno, i bitno je ko ima bolje reflekse, tako da to vise nije 14sec, nego nekih 13,5. Eh sad... malo je auta koja mogu ici 13.5, a cinjenica da se radi o dizelu podcjene ga svi u startu i tu gube u vecini slucajeva.
Kada se VR spremi vidicemo... Snimice se sve i na youtube pa ovde. Bilo kako bilo siguran sam da se ni jedan ni drugi nece zaustaviti tu i da ce sljediti daljne modifikacije. Poznavajuci njih dvojcu, uz puno zdravlja i malo srece trkace se vjecno.