evo moj primjer sluzbenog auta.
bora 1.9 tdi 2005 godina dobio je sa 0 km,danas je okrenula 360.000.
svakih 10.000 ulje i svi filteri,svake zime nove 2 gume,svakog 2 ljeta 2 nove ljetne,3 sofersajbe,2 karambolke,par kartera,5 setova kocnica,orginalna lamela jos uvijek,4 puta veliki servis.
e sad hajmo zamisliti da se ne odrzava tako,sedmicna joj je tura bilo ljeto ili zima par hiljada km.
zar vi mislite stvarno da bi iko od Vas smio sjesti u auto koji se ne odrzava i odvaliti,recimo kao ja samo danas 500 km?
u tome auto jeste moj hljeb,ali u 500 km po cestama sa neodrzavanim autom ja mogu u svakog od Vas se zabiti ugroziti sebe i Vas.
kazni za 6 godina i sve te kilometre napravljene u ovoj drzavi iskljucivo 30 KM za pojas.
meni je to auto na neki nacin hljeb ali ja do tog hljeba ne bih mogao doci da me auto izdaje svako malo pa recimo ostane u petrovcu od kojeg do kuce imam 250 dobrih kilometara.
privatno auto napravi par hiljada godisnje,ne mogu kao ni svi mi stici sve sto mi smeta odmah ali stignem u roku mjesec dana.
kocnice,volan,signalizacija to je uvijek ispravno,iako nekada nisam u prilici ali je ispravno.
i meni je auto luksuz jer se odreknem mnogo cega da bih imao ispravan auto a za privatne potrebe mi sluzi kako sam napisao veoma malo.
svaki alat za rad,ponavljam alat,majstor ili domacin covjek drzi ispravnim jer mu hljeb znaci.
e sad sto nas mentalitet nema ugradjenu samosvijest i ima ugradjenu korupciju u sve,tako nam se moraju nametati mehanizmi kojima ce nas prisiliti da budemo u okviru ove pomenute samosvijesti.
nagledao sam se svega na nasim cestama,prevrnutih auta,mrtvih ljudi ama bas svega,ali najzanimljivije od svega je kako ljudi u sred zime preko komara krenu na ljetnim gumama i onda se fataju za glavu sta ovo bi.
sprzenih motora od kojih sofersajba bude masna,svjetala koja nebo osvjetljavaju,raspadnutih auta sa kojih otpadaju komadi ama bas svega.
sto podrzavam ovo?u zadnje vrijeme podudarno sa recesijom ljudi su prisiljeni da stede na necemu,ali ko nema za kocnice,za gume,za krajnicu nema sta raditi na cesti i za volanom auta.