Sarajevo:Razbili prozor na automobilu i ukrali torbu

Sarajevo:Razbili prozor na automobilu i ukrali torbu

Član
@zuka_: Hvala na informacijama.:D :lol:

Meni samo nije jasno da ovdje ljudima nestaju stvari, redovno poplaše CD, torbicu, marku, žvake,..., živite sa njima, znate ko gdje operiše i samo većina sere po forumu i čeka da mu neko od forumaša riješi problem, a zna otprilike i ko je ili ko bi mogao biti. Meni lično da nestane, znam od koga bih počeo, pa bio kriv ili ne, jedan će propjevati i uputiti na pravog. Tako i ovdje, kad vam nešto nestane, fino kreneš od ovih poznatih, pa redom. Vjerujte mi, kad ih jednom pročešljaš, bar ćeš znati da će tvoj auto zaobići, a i tebe u širokom luku.;)
 
Početnik
ti oggy izgleda nisi u gudru bas upucen, svaki narko ce razbiti auto od vlastitog oca -sestre - brata, ako vidi pola marke na sjedistu, a batine su mala maca u poredjenju sa krizama njihovim...nema tu ni prebijanja ni procesljavanja, to je jednostavno tako...
 
Član
zmayich je napisao(la):
ti oggy izgleda nisi u gudru bas upucen, svaki narko ce razbiti auto od vlastitog oca -sestre - brata, ako vidi pola marke na sjedistu, a batine su mala maca u poredjenju sa krizama njihovim...nema tu ni prebijanja ni procesljavanja, to je jednostavno tako...

Bivši moj posao je uključivao i to da je 70% radnih kolega bilo na drogama, što težim, što lakšim.;)

Izvinjavam se na monologu:

Ja se inače gadim tih stvari i rekao sam im svima, iako ih nisam najbolje poznavao, da to ne rade u mom prisustvu jer će sve završiti u WC šolji, jer neću da imam veze sa tim. Oni se fino nasmijali, a ja sam otišao. Jednom preuzimam auto i smjenu od kolege, kad u autu oblak dima, kao u mrak filmu, bukvalno. Ovaj navaren kao majmun, samo se smije. Ja poludim, ipak, treba ja da vozim taj auto. Jedva ja to nekako proluftam, ali mu nisam našao ništa. Jednom na mapi u autu vidim prah bijeli i kažem mu da ako još jednom nađem bilo šta u autu, sam će otići i dati otkaz, da ne bi imao problema. Nikad više nisam imao problema sa njim, čak smo i dobri drugari postali, ali ja se na njega nikad previše neću osloniti.;)
I sad, taman završavamo smjenu, njih 5 se okuplja u kafiću koji je u sklopu firme i gledaju gdje će da se navare. U tom trenutku nailazim ja i vidim kesicu u rukama ovog kolege. Otmem mu kesicu, uđem u WC, pustim vodu i izađem napolje. Njima oči :icon_eek: u fazonu, nisi valjda, sad smo kupili?! Reko, jesam fino rekao šta će biti ako to bude u mom prisustvu?! Popizdili su, bjesni su, jebali bi mi sve po spisku i ja sam bio spreman, ali su samo mrmljali i ništa nisu uradili. Kasnije vratim jednom od tih kesicu, žao mi ih je, više od dnevnice je otišlo za to malo sranja, ali da ne bacaju još para džaba, pošto znam da bi odma' zvali dilera da kupe opet, razumijem ja tu njihovu krizu i neću nikom da otimam pare. To je inače bio poslednji put i da se u mom prisustvu dogovarala kupovina i bilo kakva priča o drogi i ostalim sranjima. Inače, sa svima sam postao jako dobar kolega i potpuno su opravdali moje ponašanje kasnije i nikad više nisam imao problema, ali bilo je jedno 7 dana zategnuto, pljuvali su me iza leđa dok nisu shvatili da ja svoj stav promjeniti neću i da ne želim nikakvu vezu u tom smislu da imam sa njima.;)

Inače, probavao povremeno travu, možda sve ukupno 10-ak puta i 28. oktobra 2005. godine sam rekao da više u životu to govno ili bilo koje drugo neću uzeti i tako je dan danas.
Sad mi ti reci da li sam dovoljno upućen ili ne?:icon_confused:
I dalje vam kažem, ako vam nestane bilo šta, vidite ko operiše po kraju i krenite polako. Ako ih je više, ne pravite frku, same hvatajte jednog po jednog, ali ne da ga samo prepadnete, već da mu utjerate strah u kosti da ne smije nikom ni da se požali od jarana, a kamoli da prijavi ili pomisli da se osveti.;)
 
Početnik
ja samo hocu da kazem da njih kao takve treba prihvatiti i ne ostavljati stvari po autu jer se samo jedan od 999 njih moze promijenit nekim cudom:)

A to za upucenost tvoju je jedno iskustvo ili mozda par njih, a sta mislis o trgu heroja (zaristu narkomanije i no.1 mjesnoj zajednici narkomana u citavoj BiH) gdje sam ja poslije rata od jedno 7-8 godina starosti zatezao gume preko ruku ljudima koji su mi bili kao braca jer nisam imao pojma sta to oni rokaju u venu...??? ili npr. kupovanje limuntosa po radnjama i kuhanje njihovih sustanci u kasikama da te ne bi zboli iglom zarazenom hepatitisom a,b,c,Ž.F,K...ili npr. gledanje kako isti takvi ljudi pjene, bale, umiru, padaju na glavu ko svijece i sl...

zamisli to sve, pa pomnozi sa jedno 10-12 godina iskustva...
 
Član
Što kaže zmayich, 5 puta da ga nalemaš, on će i 6 put to uraditi... ko ima para za kasko, pa barem i stakla, i ne petljati se sa narkomanima, policija ih mlati pa slaba nafaka od toga, a da ga strpaš u bolnicu samo ti možeš naj*... Drugo je ako se neko natakari na tebe, onda mu vrati pošteno, a ovo nije vrijedno zajebancije... Mislim da su kod nas najpopularnija ova razbijanja stakla i te krađe dođu kao dobar dan...
 
Član
http://www.source.ba/clanak/471737358881/vijesti/Mladi%C4%87i%20snimljeni%20u%20akciji%20%E2%80%9Eobijanja%E2%80%9C

Eto link sa snimkom ko nije pogledao...
 
Član
Probaj moze li ovaj
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GYmg9yESQOE&feature=player_embedded[/video]
 
Top