Problem sa vučom poslije velikog servisa Golf 3 1.8 benzin

Problem sa vučom poslije velikog servisa Golf 3 1.8 benzin

Radio sam nedavno veliki servis na trici nakon cega se pocela cudno ponasati.
Auto je vuklo odlicno prije servisa. Sve islo kao podmazano. Uzeo sam ga nekad u proljece i htio radit servis jos tad ali mi se tek ukazala prilika prije mozda 2 sedmice.
Da ne duzim, poslije servisa auto nece da povuce izmedju 1500 i 3000 obrtaja uopste, koliko god gasa da dam.
Sasvim sporo rastu obrtaji i povecava se brzina. Moze se primjetiti u voznji da se auto muci i ne moze da povuce.
Cim sam primjetio sta se desava sam procackao po nekim njemackim forumima i svi koji su imali iste/slicne probleme su pisali da se radilo o tome da zupcasti nije bio kako treba uzubljen. Vratim se u servis i kazem sta se desava, covjek mi kaze da mi je vjerovatno otisla lamela.
I da, kad su mijenjali zupcasti, auto nije nekoliko puta htjelo da upali tako da su morali zvati nekog covjeka iz drugog servisa koji je sve navodno namjestio i auto upalilo.
Naime, posto ne vjerujem u tu teoriju o lameli, odvucem juce auto drugom covjeku koji je rekao da sigurno remen nije dobro ozubljen kad sam mu rekao sta se desava.
Jutros me zove, i kaze da je provjerio sve, skidao i on remen, vratio ga i rekao da su i oni u drugom servisu sve kako treba odradili, ali je stvar u tome sto kako je i on čačkao remen, auto jos manje vuce.
Konacno da dodjem do pitanja, ima li ko iskustva sa slicnim problemom/ponasanjem auta? Zna li neko sta bi moglo da bude? Da provjerim bilo sta drugo? Moze li mi ko preporucit dobrog majstora u Tuzli i okolini kojem mogu fakat vjerovati?

Član
Ta trica se uzubi za 15 minuta, al je problem sto ti ga majstor uzubi ko dizela, gleda bregastu i radilicu, a pomocno vratilo samo nek se vrti.. nije valjda da tri majstora nisu uspjela.

Član
To nit je paljenje potrefilo nit ista, to je sigurno promasen razvodnik za zub, treba ga izvaditi i namjestiti paljenje na razvodniku...

Član
E ovo je meni tragedija , kad prapotopski motor iz 3-ice pravi enigmu , pa šta da su dotični mijenjali remen na nekom TSI-u!?
Meni je fascinantno da tog VW-a svako prčka ali kad se pojavi neki problem , nema stručnjaka kojem bi se obratilo , bar na ovoj našoj regiji , dok npr. možeš naći vrhunske stručnjake za Renault,PSA,BMW-a,Mercedesa...

Član
Kljuc 13 u ruke, popustis onu viljusku sto drzi razvodnik i zakreces dok ne vidis da lijepo radi pa probas, ako nije to to onda jos malo zakrenes ili vratis. Ili jos bolje skines razvodnu kapu, vidis gdje je kontakt za prvi cilindar, pa prvi klip u GMT tj na paljenje i onda postavis razvodnik tako da u tom trenutku ruka bude na mjestu gdje je kontakt za prvi cilindar, opet po potrebi mozes malo zakrenuti. Nema tu nista komplikovano. Kao sto RS TURBO rece to je sasvim prost motor

Član
Ne mora da znaci da je sve do razvodne...a uzubljenje?
Pa kazu da je dobro uzubljen, ali ako je promasio zub na maloj bregastoj za razvodnik to je dovoljno da auto ne rwdi kako treba i da se ne zahebava opet sa remenom odvrne samo viljusku, stavi motor na tacku paljenja i onda izvadi razvodnik i vrati na tacku gdje treba i vrati i stegne viljusku i to je to, namjedti paljenje strotoskopom i eto ga ;)
Moze da ne dira nista strotoskopom prvo vidjeti je li ok paljenje je li prekasno ili prerano i zna ce sta treba...

Član
Vala bas....svakavih majstora...prezubiti remen je ko da covjeku ruku odsjeces!!! To treba kazniti oduzimanjem radionice :)

"Misterija" oko svega konacno rijesena kod cetvrtog majstora. Remen bio pretegnut i razvodna je bila daleko od nastimanog.
Hvala svima uputama i savjetima