Grga je napisao(la):znam da je nemoguce, al to je pezoova elektronika senzori i ostale gluposti, nadam se da ces rjesiti problem.pozz
Grga je napisao(la):pregledaj ožičenja abs-a ako je sve ok, pogledaj dali je zaprljan senzor i dali se slucajno iskrivio pa ga sta zeza, nemoj da te majstori odma izlevate za snezor, a oce oni vjeruj mi
Lija je napisao(la):ma imao sam i ja Lagunu isto tako se desavalo da pobudale te kazaljke,ovako kad je hladnije vrijeme...a ja sad neznam dali to Pezo posjeduje ali u mojoj Laguni je isto tako skakala kazaljka od temp kad je hladan motor..a ustvari to je bilo zbog ulja,jer je na tu cukicu temp spojen senzor od kolicine i pritska ulja,pa kad se to desi upali se lampica jedna kraj temp i kazaljka skoci u crveno..pa mozda to i jest to,jer kad je hladnoauto ulje je gusce i vjerovatno taj senzor to neocita kako treba..vidi raspitaj se dali to Pezo posjeduje
dule-p je napisao(la):E da vam kazem sta pravi problem.... I u pravu su ti bili sto su rekli da je kod svoh pezoa to problem!!! A kvar je glupost.
Na glavi motora se nalazi senzor temperature motora koji salje signal u ECU (kontrolnu jedinicu motora - kompjuter). ECU taj signal koristi, obradjuje i salje na instrument tablu i pokazije ti koja je temperatura motora, a takodje salje signal i na ventilator hladnjaka. Kada se taj senzor temperature raskaci, ECU dobije podatak da je motor pregrejan i onda upali ventilator i skala skoci u MAX...
Sve sto treba uraditi je da se lepo ociste one dve iglice (odnosno tri iglice - u zavisnosti od modela) na senzoru, i da se one buksne (papucice - zavisi kako ih ko zove) u dzeku malo stegnu kako bi pravile dobar kontakt.
10 minuta posla maximalno
Ne bih Vas vise zadrzavao!!!
:123:
menso206 je napisao(la):dule-p je napisao(la):E da vam kazem sta pravi problem.... I u pravu su ti bili sto su rekli da je kod svoh pezoa to problem!!! A kvar je glupost.
Na glavi motora se nalazi senzor temperature motora koji salje signal u ECU (kontrolnu jedinicu motora - kompjuter). ECU taj signal koristi, obradjuje i salje na instrument tablu i pokazije ti koja je temperatura motora, a takodje salje signal i na ventilator hladnjaka. Kada se taj senzor temperature raskaci, ECU dobije podatak da je motor pregrejan i onda upali ventilator i skala skoci u MAX...
Sve sto treba uraditi je da se lepo ociste one dve iglice (odnosno tri iglice - u zavisnosti od modela) na senzoru, i da se one buksne (papucice - zavisi kako ih ko zove) u dzeku malo stegnu kako bi pravile dobar kontakt.
10 minuta posla maximalno
Ne bih Vas vise zadrzavao!!!
:123:
hvala ti al nedesava mi se to vise nego me zanima sta u njih pali ventilator jer na termo prekidac nije nista spojeno a sa klimom ventilator radi a motor se nikad nezagrije do 90 stepeni... jednom sam ga ugrijao na 100 stepeni nije palio ventilator a sa klimom pali nije mi jasno