Član
RE: Problem sa grijanjem...
A sto se tice ozracivanja i to sam radio. Cim stisnem selnu klijestima voda prokapa (znaci crijevo i ne dohvatim) pustim selnu ona se stegne i voda stane. Pretpostavljam da da je bilo zraka da bi izasao
Na to i ja sumnjam. A da napomenem sve te klapne od ventilacije imaju onu supzvicu koja sluzi da bolje dihtuju klapne. Kod mene nema tih spuzvica (nema onih koje mogu da vidim bez da ista skidam, a vjerovatno ih nema ni na klapnama koje ne vidim) valjda se rasplae od starosti Povremeno ventilacija izbaci po neki komadic hahah
B16A1 je napisao(la):golf VR je napisao(la):Ok, sve razumijem i svima hvala. Samo me jos interesuje kako ide postupak ozracivanja... Kako se to radi?
Ovako care!Ja cu ti reci kako ide u Audia, ja sam skoro odzracivao to je slicno! A nije mi tu drugi laptop da ti kopiram i posaljem tu proceduru!! Moras auto zagrijati na radnu temperaturu , da termostat otvori i prorene pumpa vodu kroz cijeli sistem! Naravno upalis i grijanje! Onda uzmes crijevo koje ide na mali hladnjak (ili ulaz ili izlaz, nebi ti tacno znao reci koje) Skines selnu svuces crijevo, al ne skroz da ga svuces vec neki 2 cm otprilike povuces ga! I na cijevi (toj cijevi gdje je nastekao crijevo koje skidate) ima mala rupica 2 mm mozda precnika! I na nju ako ima zraka izice, i sacekate da potece voda, a ako odmah potece voda onda u sistemu nema zraka! I jednostavno nastekate crijevo ponovo i zategnete selnu! Jos jednom ponavljam tako je kod Audia, ma da mislim da je slicno i kod vas nisam se susretao morao bi provjeriti! Mozda izgleda komplikovano al jednostavno, bar meni je bilo na Audiu a kod vas ne znam kako ce biti
I da dodam, sve to radite naravno dok je motor upaljen!
A sto se tice ozracivanja i to sam radio. Cim stisnem selnu klijestima voda prokapa (znaci crijevo i ne dohvatim) pustim selnu ona se stegne i voda stane. Pretpostavljam da da je bilo zraka da bi izasao
Edin_ je napisao(la):imao sam isti problem :icon_biggrin:
i bilo je da su mi suplje klapne koje odvajaju topao i hladan zrak, pregledaj i te klapne ..
Na to i ja sumnjam. A da napomenem sve te klapne od ventilacije imaju onu supzvicu koja sluzi da bolje dihtuju klapne. Kod mene nema tih spuzvica (nema onih koje mogu da vidim bez da ista skidam, a vjerovatno ih nema ni na klapnama koje ne vidim) valjda se rasplae od starosti Povremeno ventilacija izbaci po neki komadic hahah