Član
lov2xlr8 je napisao(la):@sina,zavisi koji radar koriste,uglavnom on ne koristi brzinu njihovog vozila,ali koristi zato odredjene tacke na putu i mjeri razmak predjen izmedju tih tacki,i tako mjeri tvoju brzinu,s tim da ima prikaz i svoje brzine na displeju.
tvoju ne mjeri radarom,vecina uredjaja tvoju brzinu ne mjeri radarom nego racuna kojom si brzinom prosao odredjene prepreke,saobracajni znak i tak to.eh sad,mislim da on naglom promjenom brzine,tj naglim ubrzavanjem prema tebi moze promijeniti tvoju brzinu,tj ubrzati te
meni se desilo da sam vozio sa tempomatom 160,a da su mi rekli da su me snimili na 177 naravno naglim primicanjem,sto sam i vidio na snimku,negdje kod slavonskog broda nekad davno
To sam i mislio, jer sam ih vidio dok su bili dosta daleko iza mene, pa oni nisu mogli svoju brzinu uskladiti sa mojom, a da se vidi da mi se ne priblizavaju. Kad su prisli, pa se poceli nabijati na gepek, pa kao krenu me obilaziti, pa se vrate, a ja nista, onda su me zaustavili sa onim sto su imali, pa pokusali izvuci sto se moze, jer ocito vise ne ide. Da sam ja isao 53 preko ogranicenja i da su oni to snimili kako treba, ne bi me vise cimali, vec bi me odmah zaustavili.