Policija - markeri

Policija - markeri

Član
Nesto u poslednje vrijeme kontam da li imaju pravo po noci zaustavljati bez markera :icon_question: Bez cunjeva su me zaustavljali znam da bi trebali imat ako su kontrole al jbg. Bas sad oko 22 iso za Doboj i samo vidim auto i natpis i ne vidim nigdje policajca kad sam priso lola na cesti stoji radar uperio u mene bez markera nit iceg :icon_mad: Kontam sta da me zaustavljao u brzini sam bio jesam mu duzan stat ako navece nema markera :icon_question:

Po nekim pravilima mora biti propisno oznacen, jer ti ga ne vidis i mozes ga udariti igrom slucaja.. zato i on mora biti propisno oznacen ali izgleda to njih puno ne brine, bitno je da je sto manje vidljiv i da uhvate sto vise vozaca "na djelu"... kad je sve naopako :icon_mad:

Član
I ja znam al nasi su :icon_mad: Jos razmisljam da me zaustavljo ja nebi stao nisam ga vidio a nebi mi padalo na pamet da se vracam

Legend
bez markera im ne stajem ni po danu.. pogotovo kad me rukom zaustavlja.. tipa onih prasinara po ulicama grbavice..
moraju imati cunjeve, auto na vidnom mjestu, najavljen radar itd itd pa slabo se sta posutje od toga, nazalost, kada nema nikog da zastiti vozace,onda udri mile..

Član
Jednu vece kod nas ja idem i ispred mene auto a policajac mu mase i batericom mu blica, lik stade. Pa nebi mu stao da je ne znam sta

Član
Dobojski zandari kad se dolazi na Japanski most iz pravca Tuzle znaju na po ceste stajat i zaustavljat, bukvalno lik stoji u traci iz pravca Doboja i zaustavlja u traci za skretanje lijevo iz pravca Tuzle. Zaustavljaju cim stignu obicno imaju jedno lizalo sto svijetli a obojica skidaju pa jedan lampom drugi ovim jbg. U Doboju su prije znali rokovnikom, mene su jednom covjeku u dvoristu zaustavili, komsija moj lik ima trgovinu i ispred veliki parking i on parkirali auto pred trgovinom i skidaju. Stanem uvjek jbt mu mater, nmg se ja sa hajvanima svadjat da mu ne stanem mogu samo gore najebat, dok ja dokazem prodje voz. Da sam ministar ili komesar lagano bi napunio biro u roku 24h, il nek se nauce ponasat i radit il nek idu sjedit kod kuce, cast izuzetcima.

Član
Mene su jednom u Sanskom Mostu ( kod mene ) zaustavili na sred mosta znaci ... Lik hodao pjeske i ja autom i on mi samo mahnu i ja prodjem dalje :D kad sam vidio da nest pise u rokovnik sam se okrenem na kruznom toku , i ponovo prodjem pored njega sam sto sam bio na suprotnoj traci ... i poslije ga sacekam na mjestu gdje sam mogao stati a da ne smetam u saobracaju ... i na kraju mislio da su mi duga upaljena pa da ugasim jer smeta drugim vozacima :lol::lol::lol:

I da sto im je poceo fazon neki u sred grada zaustavljaju , znaci pokaze ti lizalo ,ti fino migalec i na trotoar :D:D

Član
Ja zamalo nisam udario polocajca prije 2 godine ispred diskoteke bridge ja mislio neko se napio pa manita po cesti kad ono policajac (sa baterijom je bio). Prosao ga i reko odo se vratit da vidim tko je i vrati se kad policajac (i kad sam pricao sa njim nisam skontao da je policajac dok mi nije rekao) tek kasnije viidm im auto sakriveno

Član
@Badboy
Tako je maho mom starom,i stari mahno njemu i produžio dalje :lol:

Stvarno ne shvatam policiju,kroz grad jure ljudi motorima bez kaciga,dosta i djece
voze motore gledaš kad će glavu izgubiti,svako parkira gdje hoće pa i na ulazu u kružni tok ostave auto i odu do kisoka a ti čekaj nemaš kuda obići,isto pred poštom...
Prednost nemaš nigdje,ko prvi uleti uleti,žmigavac,farovi,to je rijetkost...
I to niko ne reguliše a po selu i nekim ulicama gdje ima naroda zaustavljaju bicikliste i djecu naplaćuju kazne za kacigu to sam lično vidio i još čuo od sviju da to rade :icon_mad:

Član
govore biciklisti moraju markere navece i liku jednom naplatise kaznu zato sto nije imo nazad macije oko a sve imo od markera do kacige. A oni nece navece da stave markere i ne stanem ja kriv, jedino cu stati ako ne vozim niko posto nemam svjedoka :icon_mad:

zato i jest drzava u...da ne kazem u cemu...
on kao policajac se ne mora pridrzavat pravila,ja kao zdravstveni radnik isto tako,onaj kao automehanicar,onaj tamo kao vlasnik nekog kafica...i sve ti je to zacarani krug koji ti kaze da ne valja narod,jer cim neko nema kontrole zloupotrijebit ce svoje radno mjesto :icon_mad:

kad inspekcije budu radile,nadzorni odbori i dr. bit ce nam bolje,do tad cemo ispastat,nazalost :icon_sad: