.nOKe je napisao(la):koji sistem koristi seat kod svog 4x4 pogona
4 motion ili quattro
jer kod mene na suhom cujem kod skretanja kako zadnji tockovi "guraju" auto, tj osjeti se da su ukljuceni dok prednji imaju trakciju..
edoze je napisao(la):i opet svi pricaju kako mogu UZBRDO....
tictac je napisao(la):ma quatro je sila,3 godine sam vozao a6 2,5 quattro,ljudi pojma nemaju koliko je to auto sigurno,udobno...90 % ljudi i na ovom forumu pojma nema o tome,jer kad god se spomene 2,5 svi nesto lose pricaju....sad imam a4 1.9 i ne moze se porediti ni pocemu sa a6 2.5 quattro.........i kad tad cu opet preci na quattro i vjerovatno na a6
djordjep je napisao(la):Sve je to super, izvlači od svakuda ,prolazi svuda ali isto tako i daje lažni osjećaj sigurnosti , jer 4x4 isto koči kao i sa pogonom samo na jednoj osovini , u nekim slučajevima i lošije , zar ne?!
E sad ako pri klasičnom pogonu točkovi prokližu , normalno da ću obratiti pažnju da tu i kočenje nije idealno a kad se kreće kao iz topa u potsvijesti se očekuje da će tako i stati.
Baš po ovom kijametu pratim vozače 4x4 uglavnom svi lete iako nisu svijesni da će zakočit isto loše kao i ja sa standardim pogonom , samo pri duplo većoj brzini.
Moje je mišljenje da je 90% slučajeva to bespotreban teret koji vučeš 11 mjeseci , koji uz to zahtjeva održavanje.
Samo dobre gume su za sve dovoljne.