Podesavanje farova Audi 80

Podesavanje farova Audi 80

Član
Pozz drugovi.jel zna neko kako da stimam visinu svjetala na audiju ? Kratka svjetla su mi dosta visoka o dugim da i ne pricam idu u nebesa :) imaju ona dva mala sarafa na farovima sa unutrasnje strane ( evo na slici ) i znam da ide jedan da podesavam far lijevo-desno a drugi je da ga podesavam gore-dole.jel zna neko koji tacno moram da okrecem i u koju stranu ? jel onaj na strani fara do maske ili na drugoj strani do zmigavca ??

Prilozi

• farovi.jpg
    farovi.jpg
    76,7 KB · Pregleda: 16
Član
Evo posto ti niko nije odgovorio ja cu :D
Oba kotaca moras da vrtis da bi podesio farove. Da bi ih oborio moras da vrtis sa desna na lijevo, ali pazi ni sa odvrtanjem a ni zavrtanjem ne smijes da pretjeras, jer ako ga izvrtis vise ga nikada neces moci podesiti. To je lako lomljivo :D i onda ces morati kupovati far.
Ovako bi trebalo nekako da bude podeseno
209.jpg

medjutim :D , ja ti preporucujem da ipak odes na regloskop. Imas regloskop na svakom tehnickom pregledu i nije ni skupo. Meni je majstor uzeo 10 km da ih podesi. 5 do 10 minuta posla ;) Eto :)

Član
jel to majstor na tehnickom uradi ili dole samo da pogledam kako stoje ? nisam te najbolje bas razumio :/ u svakom slucaju hvala na odgovoru...

Član
Hoce oni i na tehnickom to uraditi, jer meni su tu usput nastelovali farove. ;) Nekim ljudima i besplatno to odrade kada obavljaju tehnicki jer imaju aparat a to im je 5 minuta posla. Imas to i u malo vecim auto servisima, a i kod autoelektricara isto tako. Nije skupo stelovanje farova a ti ih onako "od oka" tesko da mozes nastelovati da stoje onako kako bi trebali.
Nema na cemu :)

Član
ma meni je malo problem, nemam alata a i malo mi je tesko doci do ovih sarafa za podesavanje.pa sam mislio da skinem far i da stelujem pa reko da prvo pitam kako da ne bi pogresno pa valja ponovo skidati :) nista onda na tehnicki pa da vidim sta ce mi reci :D