Ta lampica sto se pali DPF ti je od FAP filtera, u Doboju je vadjenje oko 100-150 € sa softverom sa svim, znam da otkupljuju katalizatore nzm dal se moze sta hajrovat od ovog govneta. Sto se tice FAP pa na Pezou na starijim generacijiama na 130.000 dosipas aditiv a na 180.000 mjenjas citav filter, kod novijih generacija cini mi se 08 na 180.000 dosipas aditiv a na 200.000 i nesto mjenjas fitler.
Sa moje tacke gledista jedina korist od tog govneta je serviserima jer uzimaju pare za ono sranje sto se sipa u njega i za njegov servis, kao radi zagadjenja. Ako je zagadnje nek obustave ratne probe, nek regulisu kubikazu auta prosjecan amerikanac ima kubika ko prosjeca 3 evropska auta o onim jacim da ne govorim a sve bez potrebe, brzina ima manja od nasih auta, konja manje imaju ono snage sto imaju nek utrpaju sebi u guzicu valjda racunaju da ce kuce vuce sa putnickim autom. Od kad su poceli izmisljat toplu vodu auta ne mozes napravit uvjek se nesto kvari, ljudi sa 124 naprave 800-900 000 ako ne i vise kilometara danas sa novim autom ko tolko napravi nek jebe i mene i sve moje u kuci.