pa do filteraDo cega moze biti ako auto ne moze da upali sa filterom nafte samo bez filtera direktno znaci iz rezervoara spojeno na crijevo bosch pumpe bez filtera ?
pa ako radi bez filtera gorivo ide od boš pumpe, probaj fino ozračiti kad staviš filter, odvrni cijev sa prve i treće dizne, verglaj dok ne počne izbacati naftu, zavrni, odrvni drugu i četvrtu, verglaj dok ne popčne bacat' naftu, pritegni to i upalimjenjani su filteri nije do filtera..jel bosch pumpa vuce gorivo mozda ona ne valja ??
eto sam ti dao savjet pa neka proba, a mora gorivo doći i kroz crijevo od filtera do dizninije moje auto pitam za druga ne znam jel on to sve radio al reko mi je da je svasta probao i nije moglo na filter da upali valjda je sipo naftu u nov filter ozracavo i poslije kad proba upaliti vergla al nece da upali
Jednom smo drug i ja imali slican problem sa 1.6td motorom, na infuziju je radio a iz rezervoara nije htio. Bio zacepljen onaj OUT vijak, sto spaja preliv sa dizna i povrat nafte iz bosch pumpe, sa strane bude mala rupica i ona se zacepi, pa nece. Provjeri to.