Oduzeta vozacka.

Oduzeta vozacka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kao prvo, u mupu je nikad nisi mogao predati vec u cipsu, a kao drugo, da si se toliko kurcio koliko se ti "nahvali" uz tu kaznu bi ti pisali i vrijedjanje sluzbenog lica, krsenje javnog reda i mira = 500KM.

Tako da u buduce, malo odvadi pa ti mozda povjerujemo...
 
u pm , ja ovdje prestigao osobu sa puta na izlazu sa autoceste, vratio se preko pune linije ljevo ( pogresan izlaz uzeo ), skroz na ljevo i vozio 1,2 km kad iza mene kripo upalili rotaciju, izbacise me iz auta, oduzeta vozacka na licu mjesta , kazna 70 eura ( 35 eura za taj slucaj preko pune linije i 35 eura za racun sto su oni preradili ), pred sudiju moram da idem i minimalno 6 mjeseci zabrana, 4 godine probezeit sa 2 ( ko pocetnik ovdje 2 godine imas , odmah ti duplaju) isto bi ti bilo kad bi 20 previse vozio il tako.

A sto moram na aufbauseminar( u autoskolu 4 puta jos da idem ) , 150 eura kosta , idioten test kod psihologa 400 eura sve to radi jebene pune linije, tako da se ja nebi previse nervirao na vasem mjestu.
 
Član
Da ne otvaram novu temu... promijenio sam prebivaliste.. isti grad ostao, druga adresa.. u januaru prosle godine... u decembru mi dodje kazna iz kiseljaka na staru adresu, poslije toga jos koverte iz biroa zelene karte, brckogas osiguranja i triglav osiguranja, sve na staru adresu.. odem u MUP, kazu u CIPSu je promijenjeno, nemamo mi s tim nista. Pitam na salteru za vozacke... onaj jedan lik kaze da moram zamijeniti saobracajnu, vlasnicku i vozacku??? Pitam ga, zar se saobracajna ne mijenja kad se popuni. Kaze tako je????
Nemam pojma kome da se obratim, svi me upucuju na druge koji, naravno, nemaju nista s tim.
Zar ne vazi adresa u CIPSu za sve dokumente?
Pa Edo, otvori saobraćajnu i vlasničku i sve ti se samo kaže. Trebaš zamijeniti saobraćajnu, a u vlasničku možeš upisati samo ako ima mjesta, a ako nema i nju mijenjaš....vozačka, lična i pasoš unutar jedne općine ostaju isti.
 
Član
probaj ba u posti. postaru objasnit da si promijenio adresu, ili bar da te nazove kad ima nesto za tebe na staru adresu

Salju i drzavne institucije na staru. Vidjecu ovo za saobracajnu sto Kenno rece pa cu vidjet hoce li se ista promijenit... Mada mi je totalna glupost da promijenim prebivaliste i to rijesim u CIPSu a da na osnovu podataka iz saobracajne imaju staru adresu...
 
Član
Ako su te tražili po tablicama (a jesu), imaju one podatke koji su ti u saobraćajnoj dozvoli.
Ali nije to problem ni skupo zamijeniti, osim ako nemaš neplaćenih kazni.
 
Član
Ako su te tražili po tablicama (a jesu), imaju one podatke koji su ti u saobraćajnoj dozvoli.
Ali nije to problem ni skupo zamijeniti, osim ako nemaš neplaćenih kazni.

Hvala drugar. Nemam kazni, imam jednu iz kiseljaka koja treba doci al 11 preko ogranicenja vozio tako da nece bit velika pa je rijesim odmah.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top