Član
NEW AUTO je napisao(la):Ponovo evropska unija cisti svoje smece iz avlije .
Oni uzimaju auta nova zato sto ta auta imaju fabricku garanciju tj besplatan popravak u garantnom roku .
Taj garantni rok je 10 godina ili 1000 km .
SVA TA AUTA KOJA BUDU UVEZENA IZ NJEMACKE SU MALTENE PREVALILA TU KILOMETRAZU I ZATO CE SE PRODAVATI NAMA .
Evo ja cu vam ukratko ispricati moj slucaj . Auto Honda Civik ima Cod P0 420 (Zacepljen katalizator )
Moram ga zamijeniti zato sto nemogu da prodjem NEW YORC safti ispection ( Tehnicki ponasem )
Znaci gori mi MIL lampica . NARUCIO NOVI KATALIZATOR 1000$ .
Izbriso sam cod sa OBD2 scenerom kad sam zamijenio katalistik .
Vozio sam nekih 60 milja da kompjuter pokupi sve informacije od j*enih senzora .
Ponovo sam sa OBD 2 sceniro vozilo dali je spremno za tehnicki .
Posto je sve bilo ok ,mogo sam po ispeksn stim sto strahujes da se opet neupali ta MIL lampica
SERVIS TE PRIKLJUCI NA GLAVNI CENTRALNI KOMPJUTER I OD DRZAVE U KOJOJ ZIVIS I SNIME RAD TVOG VOZILA TJ MORA ZADOVOLJITI SVE KRITERIJE TE DRZAVE .
ZNACI SAMO TEHNICKI ISPRAVNO VOZILO PROLAZI .
Uporedo stim se mora i majstor podvuc da ti i on pregleda trapove (Citaj ) DZEPOVE
Ovog mjeseca jos dva auta moraju moja da prdu tehnicki !
ti auto maltene do nekih 150000km voziš i samo sipaš čorbu, a onda slijedi servisi!!! zato oni nama šalju auta čim pređu toliko km, i onda ti kupiš autoo i moraš sve živo mjenjat( od remenja...):icon_smile:
jeremija123 je napisao(la):Jel zna neko koliko košta u Njemačkoj golf dvica mlađi od sedam godina.
hahaa!:lol::lol::lol: