Postovani forumasi, nadam se da ce te mi vi pojasniti neke tehnicke detalje koji me interesuju. Vozac sam vec par godina, ali priznajem da o samoj unutrasnjosti automobila i tehnickim detaljima kako sta radi imam vrlo malo znanja. Do sada sam vozio samo jedan auto i to dizel sa 66kw i 1.9 motorom. Od kako sam polozio, krecem gotovo uvijek samo blagom otpustanjem papucice kvacila. Znam da to nike donro i da ce se svaki benzinac ugasiti, ali te nacike se zaista tesko rijesiti. Ipak volio bih da mi objasnite slijedece. Kada vozim po ravnom bez gasa (mjenac u prvoj brzini), auto ide bez ikakvih problema i cak kada naidje na uzbrdicu na board racunaru vidim kako se potrosnja sama povecava npr sa 4l/100km na 12-13 i sl. Dakle auto samo dozira gorivo i savladjuje prepreku. Znam da se to zove ler gas i da se moze podesavati. Medjutim ako je auto parkiran cak i na vrlo blagoj uzbrdici ili ispred lezeceh policajca, pokusaj kretanja samo pustanjem kvacila uvijek rezultira gasenjem. Da li mi neko moze objasniti zasto je to tako, da li je samo inercija razlog zasto se auto ne ugasi kasa vozi po ravnom i naidje na lezeci, tj da li ona omoguci vrijeme za automatsko podesavanje goriva ili ne? Moguce da je ovo trivijalno pitanje, ali bih zaista volio pojasnjenje. Da li se moze podesiti ler gas na jacu vrijednost?
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.