Nikola Đurić u Bratuncu aktivirao ručnu bombu

Nikola Đurić u Bratuncu aktivirao ručnu bombu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Nikola Đurić, koji je na ulici u Bratuncu aktivirao ručnu bombu te teže povrijedio pet osoba, predat je nakon kriminalističke obrade Okružnom tužilaštvu u Bijeljini na daljnji postupak. Dežurni okružni tužilac u Bijeljini Muhamed Gruhonjić rekao nam je da će Tužilaštvo nakon saslušanja zatražiti pritvor za Đurića zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Stabilno stanje

U policiji nam je rečeno da je osumnjičeni bacio bombu iz stambene zgrade ispred bratunačke Skupštine te teže povrijedio S. A. (24), S. S. (22), B. T. (17), N. V. (18) i M. N. (23), svi iz Bratunca.

U Općoj bolnici Zvornik saznajemo da je zdravstveno stanje 17-godišnje Bojane Trkuljaš i 22-godišnjeg Sanjina Simića, koji su zadržani na bolničkom liječenju, stabilno. Oni su hospitalizirani na Odjelu intenzivne njege, gdje se vrši dodatna dijagnostika povreda nastalih od gelera.

- Sanjin ima ozbiljniju povredu grudnog koša, a Bojana u predjelu vrata pa vršimo ispitivanja jednjaka i ostale pretrage da bismo utvrdili težinu i vrstu povreda. Oboje su van životne opasnosti - kazao je Mile Rakić, načelnik Odjela intenzivne njege.

Tokom naše posjete povrijeđeni mladić i djevojka ipričali su nam detalje nemilog događaja.

Mislio da je igračka

- Bili smo u gradu i sjedili na klupi kada smo vidjeli da nešto pada i kotrlja se. Mislio sam da je to neka igračka, a onda smo čuli eksploziju pa smo potrčali u drugom pravcu -govori Sanjin, koji je istaknuo da u prvi mah nije osjetio nikakvu bol te da je samo primijetio tragove krvi na sebi.

I Bojana, koja je sa njim u sobi, ispričala je da je sa drugaricama bila u centru grada. Sjedile su na klupi i jele sladoled kada se čuo prasak.

- Utrnula sam, nisam znala šta se dešava. Tek sam kasnije osjetila bolove, najviše u vratu - govori Bojana, čija je drugarica, također, lakše povrijeđena, ali je sa još dvoje lakše nastradale djece, nakon što im je ukazana medicinska pomoć, puštena na kućno liječenje.
 
Član
kod mene u blizini,covjeku djeca krala sljive i on objesio rucnu bombu za granu. U zadnje vrijeme su svi poludili
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top