Mercedes ML 4.0 V8 dizel , iskustva ???

Mercedes ML 4.0 V8 dizel , iskustva ???

Član
razmišljam o kupovini ovog auta, najviše me brine motor ovaj, auto sam gledao uzivo , pali, ide, čupa, radi ko kamion, od opreme sve ima osim rikverc kamere :icon_biggrin:

Cijena je dosta prihvatljiva , znam ovog prodavača tako da mi ga daje bas povoljno, sad da li on ima neku manu to ne znam, u Njemačkoj ga nece niko kupit zbog jacine motora ( skup porez na dizele velike kubikaze ) i ima zutu plaketu, ne moze se s njim u vecinu gradova ulazit, a ugradnja partikl filtera je skupa za ovaj motor, ne bitno sad to,
nego imal ko sta da kaze u vezi ovog motora

Rijec je o ovom autu sa linka

Mercedes Ml

4000 ccm V8 184 KW

Stric prije 2 mjeseca kupio isto 400 cdi, AMG paket, 2005. god., vec je s njim presao 5000km i nikakvih problema nije imao, ja sam isto cuo da imaju problema s mjenjacem zbog velikog obrtnog momenta, ali u njega salta i ne osjetis nista. Motor bas ima mocan zvuk, a unutra se nista ne cuje, samo kad mu gas stisnes osjetis da bas ide, bas cupa. On kaze da mu trosi 15l, u njega su jos gume sirine 285, a i ne mozes nista manje ocekivati od osmaka i od auta koji ima preko dvije tone.
Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao u dilemi ;)

Super Moderator
''Los'' izbor motora u ML-u, skup je za odrzavat, nije ekonomican i auto je za dubok dzep.. Ne znam koliko je tebi dubok al ja bi prvo nasao musteriju za njega pa ga onda kupio :)

Član
Ako misliš odma ga prodavati teško da će to lako otići kod nas jedino sebi da ga ostaviš :D

Član
4.0 V8 automatik,tesko to da nas narod uzme..SVi vecinom traze 270 CDI ;)
mada opet ko ce znati moze neko naletiti..No risk no Fun :cool:

Član
Ja samo iz iskustva (Q7 3.0) znam da tim velikim masinama posebno automaticima ne mozes nanijet disk plocica. Planiraj svako 20.000 novi set disk plocica. Eh sad do tebe je hocel ti Sofic lijepiti ili ces kupovati origigigigi

Član
Uglavmom ništa lijepo nisam čuo za taj motor , posebno u S klasi se nije proslavio , 270CDI i prst u uvo...

Super Moderator
Ni 270 se nije proslavio al eto, mislim sto se merca tice 220cdi i 320cdi su najbolji
To govorim za nama pristupacnije modele.. Ostale necu da spominjem to je vec za drugo trziste :)

Član
Nije u pravilu loš motor, ali je ispod mercedesovog prosjeka. Motor je skuplji za održavanje, logično, al zato ide brateeee

Super Moderator
Ma nije bit u motoru, al taj ML ko auto meni barem nije nesto. sumnjam da ce se i tebi svidjeti za voziti.. i onaj noviji slicna stvar. ne kazem ja da ne valja auto al nije fin za vozit i sta ja znam..ja sam ih imao i kad sjednem u njega i krenem negdje, nikad stici u pm :lol: izuzetak je AMG :D