Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Jel zna neko dobrog majstora tj strucnjaka za starije TDI motore? Od golfa,venta,passata '94-'97god 1.9 tdi 66kw? Potreban mi je u Banjaluckoj regiji. Pozdrav i hvala.
Vecina danasnjih ''majstora'' zna zamijeniti kugle,krajnice,ulje i tako to,kupis mu novo i on promijeni... U pravu si greendevil,najbolje sam.. A muci me to sto mi pocne trzati tj prekida vuču pa dobija preko 3000obrtaja,kome god otjeram gledaju u motor kao da je s marsa pao
Pogledaj vakum ventil na turbini, ukoliko ima korozije na njemu zna stekati.Malo uspricaj wd40 na polugu i rucno ga razradi!P.S. Ukoliko imas mogucnost odvezi ga na dijagnostiku nekom ko dobro zna procitati parametre vozila u radu.Dizne,tajming bos pumpe, pritisak pumpe,pritisak turbine...senzore...
u njega je stara tipa motora sa vakumom na ECU, moze bit da nisu vakumi spojeni kako treba, najbolje ti je da parkiras auto do nekog sa istim motorom i pregledaj dobro raspored vakuma
Da taj je sa crijevom na ECU,dobro su crijeva spojena sva.. Opet ima neke veze sa turbinom,kad iskopcam vakuum sa wastegate-a onda ne trza ali pali safe mode..
pa moze biti da je u ecu puklo crjevo imas unutar oko 5cm crjeva.Mozes provjerit tako sto skines crjevo sa ic sto ide na ecu i puhnes u njega ako pusta moras ecu rasklopit