LRX dobio zeleno svjetlo za proizvodnju

LRX dobio zeleno svjetlo za proizvodnju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Putovanja.ba
Administrator
02.jpg


Početkom prošle godina na detroitskom auto salonu Land Rover je predstavio studiju pod nazivom LRX, za koju su mnogi tada pretpostavili kako izravno najavljuje novi model i bili su u pravu


Land Rover je jučer i službeno potvrdio kako će na temelju konceptnog LRX-a uskoro proizvesti i tržištu ponuditi novi produkcijski model. Prema prvim izvještajima novi će model nositi oznaku Range Rover i tako se pridružiti trenutnoj ponudi koja se sastoji od modela Range Rover i Range Rover Sport. Pretpostavlja se kako će poput izvedbe Sport i ova dobiti neki nastavak, no za sada nema konkretnih informacija o kojem će se sufiksu raditi.

Službeni izvori tek govore o Range Rover Compactu, koji bi prema njima trebao biti "najmanji, najlakši i najekonomičniji Range Rover do sada". Zanimljiv podatak je i kako će dolasku ovog modela na tržište pripomoći i 27 mlijuna Funti pomoći britanske vlade Land Roveru, koje će ovom proizvođaču stajati na raspolaganju po potrebi.
O tehničkim karakteristikama za sada je prerano govoriti, no izvori upućuju na rast dimenzija, posebice u visinu te dodavanje stražnjeg para vratiju. Što se izgleda tiče, u Land Roveru napominju kako će se držati, što je više moguće, dizajna studijskog automobila. Nakon dolaska konvencionalnih, ponudu bi trebala proširiti i hibridna izvedba.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom 2011, dok bi se službena premijera mogla održati tijekom sljedeće godine, na jednom od većih svjetskih auto salona.

03.jpg

04.jpg
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top