laptop koji nema USB portove sa strane

laptop koji nema USB portove sa strane

Član
Nisam dosada vidio da ima takav model, da sam na vasem mjestu ja bih se opredijelio za Panasonic Toughbook CF-seriju ili IBM Lenovo X61.

Ili sada kratko riješenje,odrezati USB kabal po mogucnosti naci onaj kao u tel.slusalice sto se rasteze i skopcati direktno na plocu, izvuci kraci dio iz kucista i lagano.

Član
Kensingtone ima ovu tastaturu sa USB portom iznas tastature al nisam uspjeo naci laptop sa USB portom iznad

http://www.amazon.com/Kensington-Keyboard-Mini-USB-Connector-K64396US/dp/B0014J1P5K

Član
Otvori lap onu plastiku vidi gdje ima mjesta ureži i spoji na ploču zali malo plastikom i eto...to je poprilično ružno rešenje pa nepave la sa tim...

Imaš one latopte za terensku upotrebu tu imaš, al sumnjam da ćeš dati te pare radi jebeno usba....

Jedini koji sam nasao, i to s jednim usb portom gore je HP ProBook 4530s, mada sumnjam da ce ti biti dovoljno al et ;)

stavis laptop u aktovku i kupis sebi usb hub s kojim izvedes usb gdje god zelis,laptop fiksiras u toj aktovci(ili kakvu torbici koja se otvara kao aktovka),ikad to napravis mozes ako hoces hebavati u autu dok iscitava usb stick :D:D:D

Tu nadu da ces naci laptop da ima na tom polozaju usb zakopaj slobodno,jer i da ima opet svojom nepaznjom(a zbog nje i trazis takav polozaj usb-a) ces zaklopiti laptop i OPET slomiti stick... :lol:

Član
nermin suljagic je napisao(la):
stavis laptop u aktovku i kupis sebi usb hub s kojim izvedes usb gdje god zelis,laptop fiksiras u toj aktovci(ili kakvu torbici koja se otvara kao aktovka),ikad to napravis mozes ako hoces hebavati u autu dok iscitava usb stick :D:D:D

Tu nadu da ces naci laptop da ima na tom polozaju usb zakopaj slobodno,jer i da ima opet svojom nepaznjom(a zbog nje i trazis takav polozaj usb-a) ces zaklopiti laptop i OPET slomiti stick... :lol:

Koja je svrha te "aktovke" nije mi jasno???

trizex je napisao(la):
nermin suljagic je napisao(la):

Koja je svrha te "aktovke" nije mi jasno???
nesto kao oklop oko laptopa,kontas..to sam vidio kod jednog autoelektricara... :icon_smile:

Član
Posto ocito da niko ne zna za takav laptop kakav bi volio,jel ima neki tablet PC sa windowsom na kome mogu da rade programe sa obicnog PC znaci da nije win mobile na njima i da ima usb portove?

Član
ja sam imao neke laptopove koji su imali usb pored one povrsine gdje je mis e sad koji su bili ne znam al eto sjecam se da sam govorio da je glupo rjesenje al eto nekom bas takvo nesto treba,probacu prokopat da vidim imam li kakvu kutiju od njeg

Asus Eee EP121, Lenovo IdeaPad Slate, Lenovo U1 Hybrid, Asus Eee Pad Transformer Prime itd...

Uglavnom, http://www.techradar.com/news/mobile-computing/tablets/top-21-best-tablet-pc-ipad-alternatives-690596 ;)

Član
Da li je ikad iko licno od clanova foruma instalirao obican program sa desktop PC (win xp,vista,7) na taj tablet i da je to radilo normalno ?

Član
Iskreno sumljam da takva laptop sa tim usb otvorima koji ti trazis imas po nasim radnjama, nesto slicno je imao Apple, mozes rijesti lakse, odlemis neki usb, i zalemis kabal i sve si rijesio, kad ti ne bude trebao ponovo zalemis usb i to je to, a na pc tablet sumljam da se moze ista od microsofta podici OS posto je to druga platforma a ne moze raditi na dual.