Lan mreza

Lan mreza

Član
jaha je napisao(la):
Da neotvaram novu temu,jer i ja radim na tome ovih dana al nikako da uspije ja bih volio cak i sharovat podatke sa jednog na drugi al samo sa kablom bez routera nije mi vazno hoceli bit upaljen glavni comp. il nece samo da je bez routera da moze to sa samim kablom LAN kablom tako zvano patch cords...:icon_smile:

jaha je napisao(la):
Da neotvaram novu temu,jer i ja radim na tome ovih dana al nikako da uspije ja bih volio cak i sharovat podatke sa jednog na drugi al samo sa kablom bez routera nije mi vazno hoceli bit upaljen glavni comp. il nece samo da je bez routera dali moze to sa samim kablom LAN kablom tako zvano patch cords...:icon_smile:




Taj kabal se zove cross over a razlikuje se po redosledu zica na jednom kraju rj-45 priključka, to je ako nemaš nekakav aktivan element (switch ili router), a da šeruješ podatke kreiraj mrežu(workgroup isto ime a ime računara različito i ip adresu samo na kraju zamjeni i na kraju moraš da djeliš podatke koje ćeš prebaciti to radiš u properties dokumenta.

Što se tiče prvog pitanja kakv ti je wireles internet 2.4 ghz ili 5ghz i dali ti je kabl koaksijalni tj. da li ide u karticu s onim bnc priključkom ili stadardnim rj-45?
 
Top