kvačilo problem ili je nešto drugo...

kvačilo problem ili je nešto drugo...

Član
Pozdrav društvo,

Naime u posljednje vrijeme mi se javlja čudan zvuk na motoru prilikom paljenja i to je najviše izraženo kada je auto duže stajalo recimo preko noći u graži i ujutro kada krenem na posao počne sa tim lupkanjem. To je u predjelu prednjeg vozačevog točka tu se zvuk čuje najviše a tu se nalazi lamela i ostali dijelovi transmisije jer je kod volva motor poprečn postavljen i kada malo odradi onda se umiri.
Evo i video
 
Član
Ako se cuje i sa kvacilom onda mjenjac iskljuci kao opciju, ostaje ti oko motora da pogledas remenje i spanere, mozd anesto od njih prenosi zvuk ovamo.
 
Član
Ukljuci klimu, upali ventilator, probaj opteretiti kais, vidi jel zvuk ostaje isti ili se mjenja ili pak skroz nestane, ako ima promjene u ovom zvuku kao sa slike onda je remenica alternatora (neki to zovu amortizer).
 
Član
moguce da je zamašnjak,ako trece na leru i ako se strese kad gasis
Evo ovako jutros kad sam upalio i kada je poceo opet da lupka pritsnem kvacilo i drzim jedno 10 sekundi i prestade sa zvukom, malo duze sam kvacilo drzao pritsnuto nego inace i zato sam napisao gore da zvuk sa pritisnutim kvacilom ne prestaje jer sam odmah i pustao kvacilo.
 
i kod mene zamasnjak pri kraju cuje se tup zvuk na leru kad stisnem kvaclo manje.Kad je opterecen zvuk nestane
 
Top