@Porschefan, i Dalam
ajd malo odmorite/preskočite/zaobiđite "oba" od ove teme ako vam je mrska ili se argumentirajte/prepucavajte preko preko pm.a
Hajde mi samo objasni kako mu auto ide brže nego što fabrika kaže, ako već ne daš reći da mu sat laže??Aj nek vam bude
U mene 60kmh laze sat a u rodjka 80kmh
Stojadin je brzi od nas
Al fizika je cudo
Ja ni u jedom postu nisam rekao da sat ne lazi,niti sam rekao da po gps ide tolikoHajde mi samo objasni kako mu auto ide brže nego što fabrika kaže, ako već ne daš reći da mu sat laže??
Pa onda budite svjesni i realni da auto ustvari ne ide toliko, nego da samo pokazuje toliko
HAHAHAHAHAHAHAH, ovo je najjače do sad, "AUTO KAZALJKE LAŽU"
To je politika kako auto stari, i gubi snagu, kazaljke počnu lagat, da misliš da je isto jak ko i prije
I nek mi neko sad napiše da sam JA offtopic
U sve i jednog auta kazaklja pokazuje vise, ne zato da bi ti imao osjecaj da je auto brze nego narocito zbog tvoje sigurnosti (bar do 130-140km/h). Zato sto u nekim drzavama kad je ogranicenje 50, a ti ides 52, dobijes kaznu... Zato ti fabrika uvijek stavi da do 100km/h pokazuje minimalno 5km/h vise, da bi ti vozio 50 po ogranicenju a ustvari ides realnih 45km/h, i tu si osiguran, a preko do 140 da pokazuje minimalno 10km/h vise, upravo zbog tvoje sigurnosti da "ne popusis" kaznu, zato kad stavis GPS vidis da je to ustvari tako... Mislis da je fabrici problem kalibrirati sat da ides u 1km/h tacno? Ja mislim da to fabrici nije nikakav problem uraditi, ali propisi su propisi i sigurnost je sigurnost...
Nisam to znao, i vjerujem da ima auta koja pokazuju više, vjerovatno su onda i ovi
tako uštimani, jer kad vozim 50 piše 50, za 100 piše 100... tome sam bar do sad vjerovao
zavisi i od auta
u jednom auto sat pokazuje 80 a GSP 79 na 130 po satu GPS 128 pokazuje
u drugom vozim 70 po satu GPS pokazuje 62 vozim 110 GPS pokazuje 98....