prošlo mjesec dana..došlo malo ljepše vrijeme i svi po slovu zakona i ograničenja ??
:lol::lol::lol:
evo malo da refreshamo temu...
today..kratka dionica autoputa ZG do Zaboka.
Posudil od kuma gps da malo usporedim vrijednosti brzinomjera i gps-a.Navigacija nije baš nešto (Vivax) i recimo malo dosta kasni s predlaganjem rute..al valjda pokazuje realnu brzinu.
ugl. pri brzinama do 100,110 km/h cajger laže za 6km/h (100km/h čuka = 94km/h gps 80=74 itd..) sve ok u granicama tvorničke tolerancije (6%)uostalom tak je njemu bilo na combo opelu a kaže i u hondi da mu je isto tak,a vidim i što su ostali kolege napisali.
E sad na 150km/h po čuki interesantna stvar,GPS 142km/h ,BC od auta 144km/h.
Sve dalje što se diže brzina tolerancija se mijenja i razlika je cca 10 km.
205km/h (4250)čukice, 195 km/h GPS, 193 BC od auta...i punica je naglo utihnula kod ovog zadnjeg mjerenja
Probal sam ga stisnut do kraja(210km/h... poslije 200 mu treba dost dugo) al jbg. neki Austrijanac u nekom fordu izletil iz kolone s 150 tak da sam moral uz duga i po brenzi malo lupat...došle naplatne..i neki cajac na motoru mrkog pogleda.
Sve u svemu...ma koliko je.. da je 210po čuki ili 199 gps..auto još uvijek ide odlično ,a koliko čitam o postavljenju nadzornih kamera,presretačima i punjenja proračuna u HR mislim da će ova tema bit sve manje posječena s moje strane(otvoriću nešto tipa "koliko sam platio največu kaznu zbog.."
)