eddo je napisao(la):ja sam starom na oktaviji procepio turbinu na autoputu prema beogradu. u principu imo je problem kad stisnes gas, turbina se iskljuci u nekom trenutku i tad jednostavo imas sdi a ne tdi. sta sam ja uradio, svaki put kad iskljuci turbinu, u voznji samo izbacim iz brzine, ugasim pa upalim auto (tako se opet turbina upali), ubacim u odgovarajucu brzinu i opet pun gas. kad sam iso prema beogradu, gasila je se na nekih 90-110, kad sam se vraco iz beograda:
da napomenem, ne kazem da tako treba, samo kazem kako sam ja "rijesio" problem :icon_twisted:
BMW 316i 90god je napisao(la):Citaj malo bolje nije na 190, nego na 90-100
FirellesMonster je napisao(la):BMW 316i 90god je napisao(la):Citaj malo bolje nije na 190, nego na 90-100
pa zar mislis da je velika razlika u samom postupanju... covjek pita kako da ocisti turbinu a jbt on mu savjetuje da na 100 km/h ugasi auto i ponovo upali :icon_eek: wtf fakat je bolje nekad nista ne napisati nego svasta pisati...
p.s. drug sto se tice ciscenja same turbine ti tu nemozes puno toga uraditi jer da bi je ocistio moras je rastaviti tj. izvaditi osovinu da bi kompletno kuciste mogao oprati i ocistiti... a kad je rastavis, moras je balansirati za optimalan rad tj. za brzinu od 150-200 000 obr/min... mozes jedino usisnu granu ocistiti iznutra, crijeva interkulera i tako te stvari... a za ciscenje turbine je malo teze jer tu je ipak potrebna i strucnost osim same volje, nadam se da me razumijes drug