nOKe znam i ja sta pricam, to su ubijeni motori, rijetkost je sad nac ispravnog 40 i 44 pa da ih stavis na crtu, 44 ce malkice pobjec, znaci na fabricke motore bez diranja pumpe i ostalogispravan 44kw se ne moze ni u snu poredit sa obicnim dizelom od 40kw, jest da ovako na papiru 4kw ne znace nista, u stvarnosti je sasvim druga prica, vjeruj mi znam sta pricam
eh sad da ide, to je vec haha
ja sam govorio da intercooler ide dok nisam chupovao ARLa, standardno
nema svako isti ukus druze, neko ne voli da mu auto otkida trapovePa i kad valja, NE IDE, o tome se radi. Ide mozda onome ko sjedne sa bicikla u to auto, ali ne mogu da vjerujem da nekome auto od 44kW ide, pa i od 80 ne ide, a kako ce od 40?
Ne volim ni ja, samo volim kad ide.nema svako isti ukus druze, neko ne voli da mu auto otkida trapove
nema svako isti ukus druze, neko ne voli da mu auto otkida trapove
Vise su ubijeni ovi strasni tedeijevi iz devedesetih sto se chipuju i deru a presli pola mil...nOKe znam i ja sta pricam, to su ubijeni motori, rijetkost je sad nac ispravnog 40 i 44 pa da ih stavis na crtu, 44 ce malkice pobjec, znaci na fabricke motore bez diranja pumpe i ostalog
Tdi 96 i 110kw imaju preko 300njutna, sa chipom idu i na 400 to je vec nesto i moze se reci da su agilni pogotovo prvi pd koji je neugladjen..Sad tako reci osjecaj taj otkidanja trapova hahaha mozes osjetiti sa dizelom koji ima 500Nm a ovi dizeli sa 40-50kW pa cak i sa 100kW nemaju veci Nm od 250-260 tako da taj osjecaj bas i nemaju
vozo sam 2 100% ispravna Golfa 44kw, momci iz odrzavaju, ne deru i ocuvaniji su od 99% mk4 u BiH i znam kako ide i nemoj mi pricat druze, vozio sam sve 1.6 dizele, do 100km/h idu onako ali za vece brzine nisuSamo mogu reći odoste daleko sa tim staršnim konjima.....pičsamo za 44kw i izgleda da ste vi niste vozili u ispravnom turbo dizelu 44kw ide fino ide za te konje a ima turbinu i poderaće pola ovih novih modela 1,2 i 1,4 sa istim kw....Nije moje mišljenje nego iz iskustva pričam...može locck teme otićemo na drastere na kraju...lp
ja sam vec napiso da nisu za vece brzine sto se inace nabiju i do 150-160...Da se ukljucim malo, cisto da dam komentar na ove sto vozaju 110kw i vise.
Ima i forumasa kojim je dosta i 40kw i sasvim su zadovoljni i ne omalovazavaju nicija auta.
Sto kaze izreka svak se pokriva koliki mu je jorgan.
Ja vozam 1.6 44kw i mogu reci da se osjeti fina razlika naspram 40kw.
i sto kaze kolega bad_look motor se moze pokazati dosta bolji od drugih a istim kw.
Lp
Druze sve to tako jeste kako si napisao al se dosta skrenulo sa pocetnog pitanja i sa same srzi teme.ja sam vec napiso da nisu za vece brzine sto se inace nabiju i do 150-160...
evo ti sad primjer jace vs slabije auto: ja idem sa Passatom 85kw + chip a buraz sa Focusom 66kw, ja u brdu preticem sleper u 4 brzini a buraz u trecu ubacio i nije mogo-nema snage i treba mu da nabije brzinu
ti motori idu fino kad dobijes prvo auto i ti si zadovoljan, ali vremenom pozelis malo jace i sve tako, ja sam vozo te dizele i znam o njima sta mogu i sta ne mogu i kad sam se uporedio sam burazom i vidio da se pati a inace taj Focus ide fino reko sam sebi nikad auto ispod 130ks, ne moram ic 200+ ali nek potegne kad treba