zanima me ima li neki majstor u nasoj drzavi da pravi to... ne trazim nista previse tesko i komplikovano, branik onako malo sportskog tipa, nesto solidno od poliesteraIma al to je vise stara prica , niko ne placa taj posao koliko i vrijedi , svi misle da mogu dobiti branik po zelji za 300-400km
pa to i sam znam, ali ja hocu njega bas da sredim...znam da to nije jeftinoIma kazem ti ali vidim da vozis kadeta i bodykit po zelji bi kostao bez uvrede vise nego samo auto
Eh et ja ti kazem jedan branik po zelji kosta oko 800-900km , svaki slijedeci isti branik bi bio 400km. Ta cijena je zbog materijala , obrade i dizajna jer kada pravis nesto od nule moras prvo negativ da napravis pa pozitiv i onda ti ostane kalup i svaki slijedeci je lako napraviti istog dizajna
Eh et ja ti kazem jedan branik po zelji kosta oko 800-900km , svaki slijedeci isti branik bi bio 400km. Ta cijena je zbog materijala , obrade i dizajna jer kada pravis nesto od nule moras prvo negativ da napravis pa pozitiv i onda ti ostane kalup i svaki slijedeci je lako napraviti istog dizajna
bit ce slike kad ga uradim abdSve je to super, ali ne kontam kako ce to izgledati na kadettu
Pa kod majstora ti je satnica od 40-100KM zavisi sta radi, u doktora inzinjera i ostalih 8-10KMNe bih da pametujem al cijena za zanatske radove se računa preko utroška sati rada i materijala za bilo kakav proizvod. Ne znam koliko čovjeku treba sati da napravi branik, al znam priče naših majstora. Kako računaju šta im se isplati raditi po kojoj cijeni. Dođe mi da poderem diplomu, batalim građevinu i počnem farbati auta u garaži