ako ti je do zajebancije nadji drugi forum.Promijeni auto
nisam bio na dijagnostici al moracu,cim dodjem dolehehe @turbonetics ta ti je dobra
Ama prvo na dijagnostiku da vidis da li je sve ok, ima li crnog dima nazad kad recimo stisnes auto u drugoj ili trecoj, recimo ides 50 u trecoj i stisnes gas do poda da ubrzavas i kad krene ubrzavati da li imas crnog dima nazad (da konstantno dimi dok ubrzavas) dok ubrzava?
jbg druze nemam ja tih protokomjeraprobaj prvo protokomjer jer neki znaju zezat, ja imam 2-3kom i na nekim mi povlaci sa 1600 a na nekim sa 2000rpm, a moze bit i do turbine
morat cu bas uzet stopericu i izmjerit,i to cu odma danas pa cu javitA mozda da uzmes stopericu prvo i izmjeris ubrzanje do 100 km/h? Mozda je sve ok sa motorom, samo ako to nije PD masina, onda je daleko ugladjeniji motor i ima ispeglaniju krivulju snage, pa ne osjetis da ubrzava. PD je poznat po tome da je brutalan, novi CR motori i sa vise snage djeluju daleko sporiji od PD motora, iako su realno i znacajno brzi. Ako bude bas spor, onda definitivno imas neki kvar...
auto je chipovano u austriji,i tako sam ga kupioNe bi smio imati dima ako bas nije krvnicki odvrnut ili je bas lose chipovan..
Sad sve zavisi ko ti je radio chip.. pa onda tu ima jos xy faktora koji mogu da uticu da auto lose ide..
Taj 81kW u passatu nije neka sreca, ali opet kad se chipuje morao bi bolje ici nego ta fabricka bora kako god.. jer chipom se njemu dize obrtni znatno iznad parametara fabricke mape na 85kw PDu..
Kolege su ti rekle vec, ako auto dimi prvo pogledaj crijeva intercoolera, pogledaj MAF senzor (iako kod njega il radi il ne radi, il brlja ili ne, nema treceg, ali pokusaj ocistit maf svakako), zatim kod majstora nek pogleda kako je dozer i u kakvom je stanju, da li radi uopste jer ako ti ne vuce iz niskih obrtaja moguce da je turbo prljav tj varijabilni dio ne zakrece lopatice na vrijeme, da auto nije chipovan vjerovatno bi ti gasio turbo iz tog razloga..
Kako god, pregled turba obavezno
Poznato je da PD bolje "vuce" u sjedalo od CR,zato ti kazem ako ti je do toga mijenjaj auto,ili ga jos naturpijajako ti je do zajebancije nadji drugi forum.