Golf GTI-R, nasljednik modela R32?

Golf GTI-R, nasljednik modela R32?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
thumbnail.ashx


ZVORI javljaju kako će Volkswagen ove jeseni na frankfurtskom auto salonu predstaviti još jednu performance izvedbu svog najpopularnijeg modela. Naravno, riječ je o Golfu, a nova bi verzija trebala biti znatno snažnija nego trenutni GTI.

Kada je Golf predstavio šestu generaciju Golfa GTI mnogi ljubitelji kompaktnih jurilica su ostali pomalo razočarani. Razlog se krio u svega 10 KS snažnijem 2,0-litrenom turbobenzincu. Naime, u odnosu na prethodnika i njegovih 200 KS, novi GTI razvija snagu od 210 KS. Dakle, puno manje nego izravna i također nedavno obnovljena konkurencija.

VwgolfGTI-1V.jpg


Razlog tome bi se mogao kriti u činjenici kako VW sprema još jednu, snažniju i bržu inačicu koja će zamijeniti model R32. Izvori navode kako će taj automobil, oznake GTI-R ili R20, pokretati motor iz Audija S3.

Riječ je o četiri-cilindarskom turbo motoru koji bi u novom Golfu trebao razvijati snagu od oko 270 KS. Isti bi se motor navodno trebao naći i u R20T izvedbi Scirocca, a novi bi performance Golf s njime trebao ubrzavati do 100 km/h za oko 5 sekundi.

VwgolfGTI-2V.jpg


Spomenuti će pogonski stroj standardno biti uparen sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem, a kupcima bi se ponudio i DSG mjenjač s dvije spojke.

Nadalje, za razliku od konkurenata, poput novog Focusa RS ili Meganea RS, GTI-R bi ipak imao pogon na sva četiri kotača. Dodatak na masi bi se pak kompenzirao povećanom upotrebom lakših materijala kao i štednjom na opremi.

Više ćemo svakako znati kako se datum početka frankfurtskog auto salona bude približavao, a dolazak ovog modela na tržište se očekuje krajem ove ili početkom sljedeće godine.

VwgolfGTI-V.jpg
 
Član
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pQGTAo2f-Hg&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pQGTAo2f-Hg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Ovaj što govori o RGTi-u (crni) u jednom trenu mislim za prednji dio auta kaže "sign of things to come from vw". Taj je "malo puno" dobio na snazi, sa puno izmjena, al je isto 4 cilindra sa bazom običnog GTI-a, a i nosi iznaku .:R ..Kad bi bilo nešto slično tome samo sa 270ks... to bi bilo preDRAMA

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/JqnNBOJj3Y8&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/JqnNBOJj3Y8&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Vjerojatno su napravili te 2 verzije da odluče s kojom će zamjenit R32.. Jer baš je se i pričalo i o 2.5t i o ovom 2.0t .A premda su već najavili scirocco r20t bilo bi nelogično da za golfa naprave 2.5t.. vjerojatno će bit .:RGTi po nekoj logici, i ako ovaj sa 360ks ubrzava za 5.5 sec, taj sa 270ks nevjerujem da će moć bolje od 6.0 iako je i to.. pre..
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top