Ma to ti nije normalno koliko god on bio kilav a nije kilav. Imas more razloga zasto slabo ide. Ja sam slicnu situaciju imao sa golfom 4. Nece uzbrdo da si pita a za jedno auto od 115ks to ne bi trebao biti problem ni sa 4 osobe u autu. Kod mene je bio problem u turbini. Prije nego sto sam ga ja kupio neko je stelovao turbinu,vjerovatno sto je bacala u safe mode. To privremeno otkloni problem ali auto bude slabo u niskim obrtajima i svako brdo mu je problem.Ubacis ga u trecu negdje uzbrdo i jednostavno auto se gusi,obrtaji pocinju padati i moras ga opet nazad u drugu. Gas do poda a ono nista. Takodjer mi je i EGR ventil bio u banani. Turbina reparirana, EGR ventil zablokiran, vakumska crijeva promijenjena i sad auto vuce bez problema gdje god pozelim. MOj savjet ti da uradis dijagnostiku kod nekog ko se razumije a moguci problemi mogu biti u turbini,egr ventilu,maf senzoru,vakumskim crijevima. Mozda ti je samo potrebno ciscenje turbine. Imas u zenici u Strongu rade pjeskarenje i jedino pjeskarenjem postizes efekte da ti se to opet za mjesec dana ne desi. Mozda oko 150 KM skidanje i ciscenje.