Izvinjavam se sto upadam u temu...normalno da postaje tvrđe auto, isto ko kad staviš niži profil gume pa više osjetiš neravnine. za to auto ima izbora i za opruge i kompletan ovjes i gewinde, na kw-u se i ne gubi toliko " udobnost". Ostali proizvođači često znaju biti ko kamen tvrdi, koliko para toliko muzike
Sigurno da ima, ove 215 su visociji profili guma i samim tim udobnijiIzvinjavam se sto upadam u temu...
Ima li razlike u udobnosti izmedju
205/55 R16 i
215/65 R16?
Izvinjavam se sto upadam u temu...
205/55 R16 i
215/65 R16?
normalno da ima, što je guma tanja, to je i tvrđa... neki 40 profil ne možeš nikako prstom udubiti, a ove 65 savijaš ko ništa... ali ova druga dimenzija je više za neke suvove, nisam nikad na autu vidioIzvinjavam se sto upadam u temu...
205/55 R16 i
215/65 R16?
Znači sto veći profil to je auto udobnije...?normalno da ima, što je guma tanja, to je i tvrđa... neki 40 profil ne možeš nikako prstom udubiti, a ove 65 savijaš ko ništa... ali ova druga dimenzija je više za neke suvove, nisam nikad na autu vidio![]()
Ako ti je vaznija udobnost, moja preporuka 15" felge i gume 195/65, mislim tako je i fabrika u vecini slucajeva propisala, na 16" felge obicno idu 205/55 gume, to je malo tvrdje ali je i dalje dosta udobno za razliku npr. od 225/45 guma koje obicno idu na 17" felge i koje su najneudobnije od ove tri sto sam nabrojaoZnači sto veći profil to je auto udobnije...?
E fino stavis 205/55 gume i miran, nema tu neke mudrolije, a te sto si naveo, 215/65, kad bi prislonio pored ovih 205/55, ove prve bi bile vece za oko 5cm, cim je veci tocak odma je vece opterecenje motora i svega ostalog, otvoris fino poklopac rezervoara ili dje vec pisu one propisane fabricke dimenzije guma slobodno stavi koju hoces sa tog spiskaImam vec 16ke felge.