Golf 3 1.6 b, Problem!

Golf 3 1.6 b, Problem!

Član
Pozdrav svima!;)
ovako imam problem sa svojim golfom III 1.6 benzin......
problem je u tome kad ga ujutro upalim auto kao da radi na 3 klipa.....motor se trese...ne radi mirno....i zna dosta kao trokirat kad ga vozis.....dosta dimi na spuh bijel dim.... i jako se osjeti gorivo na auspuh....bas ono smrdi doslovno....i primjetio sam da se potrošnja dosta povećala,i to jako...... pratio sam ulje i ne trosi nista......kad se motor malo ugrije onda je vec bolje....i mirnije radi,manje smrdi gorivo,manje dimi.....uglavnom kad se ugrije onda se puno bolje ponaša...

auto je 93 godina.... ima oko 250.000 km.. :)

e sad u cemu bi mogao biti problem? pricao sam tu s jednim mehanicarom kaze da bi problem mogao biti u Lambda sondi? e sad zanima me vase misljenje...

slabo se kuzim u mehaniku pa molim da ne zamjerite sta...

Hvala ! :cool:

svijecice drug 99%, lambda nema veze s tim, vozio sam godinu i po bez sonde sve ok bilo, neki dan nabacio sondu sve isto hehehehehe

Kad je hladana svijecica ti jedna ne radi, a kada se motor ugrije i ona procepi pa ti sve radi kako treba, zamjeni sve svjecice i to je to, ili samo onu koja pravi problem, ujutro kad upalis skidaj jedan po jedan kabl pa vidi ako motor mjenja zvuk i kao hoce da se ugasi, ta je svijeca ok, ako se nista ne desava kad skines kabl sa svijecice, ona zezi

ZELA GTI je napisao(la):
zero: Koje si auto vozio bez lambda sonde?

On topic: Da li ti troši vodu?

nisam zero bem te blesava,,,,,, hehehe

vec si me pitao oko sonde, vw 2,0 8V vozao, stavio prije mjesec dana sondu, nikakve razlike s njom u potrosnji, isto guta......

on topic: ako trosi :icon_cry:

Član
ZELA GTI je napisao(la):
zero: Koje si auto vozio bez lambda sonde?

On topic: Da li ti troši vodu?

ne trosi vodu...

ulje stalno pratim nista ne trosi...

i primjecujem da mi čađe dosta izbaciva nazad na auspuh....

Član
U trice 1.6 b je elektroničko ubrizgavanje. Lambda je vitalan dio, između ostalih podataka se prema njoj određuje količina ubrizgavanog goriva.

Sorry za lapsus.

Problem može biti: Lambda, svjećice, dizne... Bijeli dim iz auspuha je normalan na hladnoći.

Lambda sondu možeš staviti polovnu, paše sa drugih auta i motora.

Član
ZELA GTI je napisao(la):
U trice 1.6 b je elektroničko ubrizgavanje. Lambda je vitalan dio, između ostalih podataka se prema njoj određuje količina ubrizgavanog goriva.

Sorry za lapsus.

Problem može biti: Lambda, svjećice, dizne... Bijeli dim iz auspuha je normalan na hladnoći.

Lambda sondu možeš staviti polovnu, paše sa drugih auta i motora.

oke...hvala !

pregledat cu to sve sto ste rekli...nadam se da cu utvrditi kvar... :)

mozes li mi jos reci di se nalazi lamda sonda? :cool:

Član
Mislim da bi trebala biti na kraju grane ili ispred katalizatora. Otiđi kod mehaničara da je skine i stavi polovnu. Možeš je naći za 15-20 eura.

Nebi bilo loše da staviš nove svjećice, provjeriš dizne, ubrizgavanje...

Nema na čemu

meni tvoj problem najvise lici na problem sa svijecicama, kazem jer sam isti imao, upravo tako se desavalo, ja ti savjetujem prvo njih, zatim dizne pa onda sondu provjeri....

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Mislim da bi trebala biti na kraju grane ili ispred katalizatora. Otiđi kod mehaničara da je skine i stavi polovnu. Možeš je naći za 15-20 eura.

Nebi bilo loše da staviš nove svjećice, provjeriš dizne, ubrizgavanje...

Nema na čemu
gledao sam gore na kraju grane i nema nista...
vjerojatno je dole negdje...

sutra cu to radit pa javim jesam rijesio sta... svakako cu pregledat svjecice i dizne.. :)

zen3dom je napisao(la):
meni tvoj problem najvise lici na problem sa svijecicama, kazem jer sam isti imao, upravo tako se desavalo, ja ti savjetujem prvo njih, zatim dizne pa onda sondu provjeri....

oke...prvo cu probat zamjenit svjecice...

Član
do svjecica nije.. :)

e sad me zanima dal bi mogao kako ispitati/provjeriti dal je sonda ispravna? :D

Član
tunned je napisao(la):
Pozdrav svima!;)
ovako imam problem sa svojim golfom III 1.6 benzin......
problem je u tome kad ga ujutro upalim auto kao da radi na 3 klipa.....motor se trese...ne radi mirno....i zna dosta kao trokirat kad ga vozis.....dosta dimi na spuh bijel dim.... i jako se osjeti gorivo na auspuh....bas ono smrdi doslovno....i primjetio sam da se potrošnja dosta povećala,i to jako...... pratio sam ulje i ne trosi nista......kad se motor malo ugrije onda je vec bolje....i mirnije radi,manje smrdi gorivo,manje dimi.....uglavnom kad se ugrije onda se puno bolje ponaša...

auto je 93 godina.... ima oko 250.000 km.. :)

e sad u cemu bi mogao biti problem? pricao sam tu s jednim mehanicarom kaze da bi problem mogao biti u Lambda sondi? e sad zanima me vase misljenje...

slabo se kuzim u mehaniku pa molim da ne zamjerite sta...

Hvala ! :cool:

E da se i ja malo ukljucim....
Drugar... kod golfa trojke postoje dva problema koji se desavaju oko motora i veoma su cesti. Jedan ja spadanje broja obrtaja na leru , a drugi je neravnomeran rad (sto bi ti rekao - na tri klipa) pri svim obrtajima ali se najvise primecuje i to na leru.
Prvi problem je koracni (ili STEP) motor koji regulise ler gas i odrzava ga na 1000 o/min kad je motor hladan a kako se zagreva taj se broj obrtaja smanjuje na 800 - 850 o/min. Potrebno je rasklopiti taj motor i u njemu se nalaze neke dve bakarne trakice koje se sastave u momentu kada oduzmes gas i tada racunar dobije podatak da je auto na leru i da sam treba da regulise ler gas. Te trakice se na vrhu zaprljaju i ne prave dobar kontakt i onda racunar nema pojma kada si ti oduzeo gas tako da ne zna kako da regulise broj obrtaja.
Drugi problem je gumena spojka ispod, kako neki nazivaju - "karburatora". E problem je u tome sto ispod nje uvlaci FALSH vazduh (zrak) i pravi nepravilnu smesu i onda motor radi nepravilno, odnosno, stresa se i jedva radi. Da bi bio siguran da li je do gumene spojke, uzmi START sprej i kad motor radi na leru prskaj po podnozju karburatora i on ce da promeni i ustabili rad motora ako je do nje.
Tu gumenu spojku treba zameniti, jer od njene popravke nema nista. Ali OBAVEZNO kupi novu, a kod nas se krece 25-35 eura.
NE BIH VAS VISE ZADRZAVAO :icon_biggrin:

Član
danas nisam stigao nista provjerit imao sam neki obveza , zato cu sutra krenut sa poslom...

mozes li mi reci di se nalazi taj Koračni ili Step motor?

Hvala :) !

Ubaci dizela i rijeshen problem :D, btw. procisti ono kod leptir gasa, imash i sprej za to i odi kod majstora da ti napravi karburator, moze bit da je nesto u njemu zacepljeno, nek ti majstor procisti citav sistem, jer da su svjecice uvijek bi ti trzo, a tebi samo kad je hladan, jbg, nije zima za shwabu :D