dadao_style je napisao(la):
imal netko da se malo kuzi u elektronske brave imam jedan problem radi se o golfu 4 kad je led bio smrzo gepek i nisam ga otvaro dok nije popustio sad kad se otvorio uvjek na bordu svijetli da mi je gepekt otvoren a sve je zatvoreno i druga stvar kad se auto ugasi i sve zakljuca u bravi se cuje da nesto iz minute u minutu kucka kao da dobija neku struju na sekund se pomakne i opet sve ponovo....moze li se na dijagnostici očitat sta bi moglo biti najvise me kopka da ne iscpi struju to povremenom dobijanje struje na bravu
1 - Ako je auto karavan, imas na bravi jedan mikroprekidac koji salje signal (kad ti pritisnes) kontrolnom modulu centralne brave koji se nalazi ispod sata (instrument table). Taj kontrolni modul onda posalje 12V ( volti) na elektromotor koji se nalazi u 5-im vratima i on otvori vrata (odnosno odbravi). Problem ti je nastao kada je u mikroprekidac usla voda ili ti se bravica malo zaglavila od soli i vode pa drzi prekidac u skoro pritisnutom polozaju. Kako god, moras otvarati gepek.
2 - Ako nije karavan.... ispod "krovnih sarki" na 5-im vratima sa obe strane imas rebrasta gumena creva kroz koje prolaze zice .. Skini polako te gumice i nemoj da pocepas da kasnije ne ulazi voda, a onda ces primetiti da imas neku (ili vise) zica prekinutih koje se medjusobno mogu dodirivati... RESI TO znas vec kako.
3 - POstoji mogucnost da je kontrolni modul poludeo i da se glupira i da salje signal na motorcic gepeka (mada mislim da nije to). Ako ti treba neka sema i dodatno objasnjenje, slobodno posalji PM.
Pozdrav!